Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:21 - Haziran 2015

“Şehrin Işıkları” ödülleri sahiplerini buldu   KOÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri, SEDAŞ kurumsal iletişim departmanı yöneticilerini dikkatle dinledi
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ)’nin düzenlediği “Şehrin Işıkları” ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

1 Mayıs-5 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen, ulusal arenada yüzlerce fotoğrafçının katıldığı yarışmada fotoğraf severler en güzel şehir ışığını yakalamaya çalıştı. Başarılı fotoğrafçılara ödüllerini teslim eden UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, “Sosyal sorumluluk kampanyalarını, halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim projelerine çok önem veriyoruz. Bu tür iletişim çalışmalarının şirket imajımıza olumlu katkısı olduğunu düşünüyoruz. Başta eğitim olmak üzere kültür, sanat ve sportif projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ödüllerin teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce de, yüzlerce fotoğrafın gönderildiği yarışmada ilk 3 sırayı alan yarışmacıları başarılarından dolayı kutladı. Yüce, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin her yerinden gönderilen yüzlerce fotoğrafın arasından en iyileri seçmekte oldukça zorlandık” dedi. Yarışmaya katılan 856 fotoğrafın arasından Gürsel Egemen Ergin’in çektiği İstanbul Boğaz köprüsündeki ışık gösterisi fotoğrafı birinci, İsa Cida’nın Ankara’da çektiği fotoğraf ikinci, Emre Bostanoğlu’nun Samsun’da çektiği fotoğraf ise üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine Limak Limra Hotel Antalya’da her şey dahil tatil, ikincisine Nikon D3200 fotoğraf makinesi ve üçüncüsüne ise Samsung Galaxy S4 akıllı telefon hediye edildi.

Gürsel Egemen Ergin’in çektiği İstanbul Boğaz köprüsündeki ışık gösterisi fotoğrafı birinci oldu.

İsa Cida’nın Ankara’da çektiği fotoğraf ikinci oldu.

Emre Bostanoğlu’nun Samsun’da çektiği fotoğraf üçüncü oldu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün yöneticileri mesleki deneyimlerini 100’e yakın öğrenciyle paylaştı.

Fakültenin 2.nci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen ve düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan SEDAŞ Kurumsal İletişim Departman Yöneticisi Ayhan Erkovan ve Kurumsal İletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ Diner,“Kurumsal Şirketlerde İletişim Süreçleri ve Medya İlişkileri” başlığı altında öğrencilere uygulamalarını örneklerle anlattılar.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan ve İletişim Uzmanı Ufuk Diner’in, kendilerini tanıtarak başladıkları söyleşide “Kurumsal iletişim süreçlerinin yönetimi, kurumsal iletişim departmanlarının işletme organizasyonundaki işlevi ve medya ile ilişkiler ve kurumsal itibar yönetimi” konuları üzerinde duruldu.  Kurumsal firmaların öncelikle bir kurumsal kimlik rehberi oluşturduğunu, profesyonel firmaların kendi bünyesi dışında reklam tasarım ve halkla ilişkiler danışmanlığı anlamında hizmet alabildiğini ve iletişim süreçlerinde uygulama yaparken bu paydaşların önemi vurgulandı. Kurumsal firmaların kendilerini ifade ederken kamuoyunun basın yoluyla bilgilendirilmesinin ve medya ile ilişkilerin öneminden de bahsedildi. Kurumsal firmaların resmi iletişim kanallarını çeşitlendirdiğini ve kurumsal yayınları ve internet sayfaları ile sosyal sorumluluk projelerinin en etkili yöntemler olduğu ve internetle birlikte sosyal medyanın da çok etkili olduğu aktarıldı.

Dekan’dan SEDAŞ’A teşekkür

İç ve dış iletişime ait uygulamalarını örneklendirerek anlatan SEDAŞ kurumsal iletişim yöneticileri söyleşilerini soru cevap şeklinde sürdürürken, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, bu tarz etkinliklerin öğrencilerin  kariyer gelişimleri açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, söyleşinin düzenlenmesinde katkısı bulunan SEDAŞ yöneticilerine ve öğretim  görevlilerine teşekkür etti.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcıları, Doç. Dr. Betül Pazarbaşı ve Yrd. Doç. Dr. Selma Koç Akgül, söyleşi sonunda Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan’a  ve İletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ Diner’e teşekkür belgesi takdim ettiler.

SEDAŞ ve Elektrikçiler Odaları’nın başarılı iletişim toplantısında yeni kararlar alındı
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) yöneticilerinin Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze Elektrikçiler Oda Başkanlarıyla yaptıkları başarılı iletişim toplantısında yeni kararlar alındı.

Alınan kararların uygulanması ile mesleki anlamda elektrikçilere kolaylık sağlanması hedeflenirken, karşılıklı olarak verimli çalışma esası gözetildi.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan’ın başkanlığında,  Elektrikçiler Oda Başkanları ile yapılan toplantıda SEDAŞ yöneticilerinden Ölçme ve Veri Yönetimi Grup Müdürü Erol Sancak, AG Ölçüm Müdürü Gürcan Seymen, AR-GE Planlama ve Şebeke Sağlama Müdürü Ayşegül Kaya, Müşteri Hizmetleri Merkezleri Müdürü Arzu Karaduman, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, SEDAŞ’ın Bölgesindeki Elektrikçiler Oda Başkanlarından, Düzce Elektrikçiler Odası Başkanı Serhat Geçtim, Kocaeli Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Kocagöz, Bolu Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Yaman, Sakarya Elektrikçiler Odası Başkanı Mecit Şen, Gebze Elektrikçiler Odası Başkanı Mikail Aydemir hazır bulundular.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Elektrikçiler Odalarının ve bu meslek odasına üye olan elektrikçilerin SEDAŞ’ın en önemli iş paydaşları içinde yer aldığını belirterek, “Sizlerle bir araya gelmek ve sizleri de dinleyerek görüş ve önerilerinizi değerlendirmek bizler için çok önemli. Sahadaki pratik uygulamalarla, yürürlükteki mevzuat hükümlerinin en iyi şekilde ve uyum içinde sürdürülebilmesini hedefleyerek, daha verimli ve sorunsuz bir çalışma ortamı tasarımlamak için karşılıklı iletişim içinde olmayı çok önemsiyoruz. İletişim toplantımızda görüşülen ve karar altına alınan konuların ayrıca takipçisi olacağım” dedi.

Elektrikçiler Oda Başkanları, SEDAŞ yetkilileri ile birlikte etkin iletişim toplantısı ve kaynaşma yemeği düzenlediklerini belirterek, “Yeni mevzuat ve değişen yönetmeliklerin getirdiği uygulamalara ait güncel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Amacımız uyum içinde çalışarak tüm bölgelerimizde aynı uygulamaların sorunsuz olarak gerçekleşmesini sağlamaktır. İlişkilerimizi genişleterek talep ve önerilerimizi SEDAŞ yetkilileri ile paylaşıyoruz. Başarılı geçen iletişim toplantısında, SEDAŞ yetkililerinin yapıcı, olumlu ve çözüm odaklı yaklaşımından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada aldığımız tüm kararları meslek örgütümüz içinde Odalarımızın üyeleriyle de paylaşacağız” dediler.

ADM EDAŞ’a Kızılay’dan Daimi Bağışçı Plaketi
Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde süreklilik konusunda büyük bir hassasiyet gösteren ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. şirket bünyesinde üç ayda bir düzenlediği kan bağışı kampanyası ile Kızılay’ın daimi gönüllü kan bağışçıları listesinde yer almaya devam ediyor.

Kurum kültürünün bir yansıması olarak hizmet bölgesinde çevre, kültür, sanat ve eğitim alanlarında yapmış olduğu kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren ADM Elektrik Dağıtım, sağlık alanında yapmış olduğu kampanyalarla da örnek olmaya devam ediyor. Gerçekleştirmiş olduğu projelerde süreklilik konusunda büyük bir hassasiyet gösteren ADM Elektrik Dağıtım, üç ayda bir yapmış olduğu kan bağışı kampanyalarıyla Kızılay’ın daimi bağışçılarından biri olmanın gururunu yaşıyor. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında her yıl Kızılay tarafından düzenlenen etkinlikte Denizli’deki gönüllü kan bağışçıları ve destek veren kurumlara madalya ve plaket takdim ediliyor. Törende olmaktan ve ödülü almaktan dolayı gurur duyduğunu belirten ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Güzel’e, desteklerinden dolayı teşekkür plaketi Vali Yardımcısı Ali Cergibozan tarafından verilirken, etkinlik kapsamında destek veren kurum ve kuruluşlara plaket, gönüllü bağışçılara 975 adet bronz, 79 adet gümüş ve 26 adet altın madalya takdim edildi.

Akdeniz EDAŞ’tan dağıtım sektörünün gelişimine katkı sağlayacak yeni bir uygulama
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (Akdeniz EDAŞ), elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu şekilde tüketiciye sunulması için yeni bir pilot projeye daha imza attı.

“OG Havai Hat Fiderlerde Arıza Gösterge Cihazları, Hızlı Tekrar Kapamalı Kesiciler ve Ayraçlar Kullanılarak Entegre Fider Otomasyon Sisteminin Geliştirilmesi” ismini taşıyan proje, tedarik sürekliliği açısından en önemli konulardan bir tanesi olan OG havai hat şebekelerindeki arıza süre ve sayılarının minimize edilmesinde örnek ve yol gösterici bir uygulama olacak. Proje kapsamında, arıza gösterge cihazı, hızlı tekrar kapamalı kesici (recloser) ve ayraç (sectionalizer) sistemlerinin pilot uygulaması yapılacak ve beraberinde bütünleşmiş izleme ve kontrol imkanı sağlayacak bir yazılım geliştirilecek. Proje sonucunda elde edilen veriler ışığında, bu cihazların dağıtım şebekesinin genelinde, tesis edilmesi gereken noktaların seçimi ve temin edilmesinde dikkat edilecek teknik özelliklerin tespit edilmesi ile yaygınlaştırılmasında izlenecek yöntemin belirlenmesi de sağlanmış olacak.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. ile ortak yapılan proje, Temmuz 2014 döneminde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ar-Ge Komisyonu kararıyla Ar-Ge bütçesinden yapılması onaylandı. Projede, piyasada satışa sunulan farklı tipteki arıza gösterge ve recloser/sectionalizer cihazlarının fayda-maliyet analizlerinin yapılması, cihazlar arasında ölçüm, haberleşme ve arıza tespit kabiliyetlerinin değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeler sonucunda optimum cihaz özelliklerinin tanımlanarak, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)’ye ilgili cihaz için MYD kapsamında geri dönüşler sağlanması da hedeflenmektedir. Projenin 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.