Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:22 - Temmuz 2015

SEDAŞ eğitimlere hız verdi   SEDAŞ yöneticilerinin Akkök yönetici geliştirme programına katılımları devam ediyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ)’nin eğitim toplantı salonunda düzenlediği yeraltı kablo ekleri ve kablo başlığı montaj eğitimi başarıyla tamamlandı.

SEDAŞ teknik eğitimlere ağırlık vererek uzmanlık gerektiren konularda hizmet kalitesi için yatırım yapmaya devam ediyor.

SEDAŞ tarafından elektrik şebekesi yapım işlerinde görev yapan çalışanlara yönelik,  kaliteli enerji dağıtımı, izolasyon malzemelerinin kullanımı, kablo başlığı montajı ve yeraltı kablo eki yapımı konu başlıklarıyla düzenlenen ve SEDAŞ Eğitim toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim başarıyla tamamlandı.

Remar Enerji adına Ahmet Gürkan’ın sunumlarla ve yeraltı kabloları üzerinde uygulamalı olarak anlattığı, kablo ek malzemeleri ve kablo başlıklarının kullanılması konuları, kablolar üzerinde yapılan montaj ve ek çalışmalarıyla,  eğitime katılanlara uygulamalı olarak da gösterildi. Eğitim süresince çalışanlar tecrübelerini paylaşırken, sahada rastladıkları arıza şekillerini ve yapılan uygulamaları eğitimci Ahmet Gürkan’a aktararak sorularına cevap buldular.

Eğitimle yüksek kalite

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Remar Enerji adına eğitim sonunda Ahmet Gürkan’a teknik eğitimlere katkı sağlamaları nedeniyle teşekkür plaketi verirken, SEDAŞ’ın teknik eğitimlere ağırlık vererek uzmanlık gerektiren konularda hizmet kalitesi için yatırım yapmaya devam edeceğini, teknik eğitimlerin kaliteli ve kesintilerin minimize edildiği bir enerji dağıtım şebekesindeki rolünün de çok önemli olduğunu, sertifikalı programlarla da bu eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.

Akkök Holding ve CEZ Grup’un Konsorsiyumu olan AKCEZ tarafından devir alınarak şeffaf, öncü ve dinamik yönetim tarzıyla elektrik dağıtım sektöründe faaliyetlerini sürdüren Sakarya Elektrik Dağıtım (A.Ş.) SEDAŞ, Akkök Holding’in grup şirketleri ile birlikte,  eğitimde işbirliği kapsamında “Akkök Yönetici Geliştirme Programı”nı izliyor.

Akkök Holding’in grup şirketlerinden katılımlarla 21 yöneticinin yer aldığı eğitimde SEDAŞ ve AKCEZ yöneticileri, Liderin İK Süreçlerindeki Rolü Modülünde yer alan “Yönetim Eyleminden Öğrenme: Akkök Paylaşım Oturumunda” Akkök İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ile bir araya geliyorlar.

2015 yılı Grup-1 katılımcıları arasında SEDAŞ Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, Küçük Müşteriler Müdürü Gürcan Seymen, AKCEZ’den İç Denetim Müdürü Özlem Şuekinci, Finans Direktör Vekili Erol Değerli de yer aldılar. Bu program içeriğinde, Ahmet C. Dördüncü liderlik deneyimlerini keyifli ve vizyon açıcı bir sohbet şeklinde aktararak, yöneticinin çalışanlarına karşı olan rol ve sorumlulukları üzerinde duruyor.

VEDAŞ’tan vatandaşlara Ramazan hediyesi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Ramazan ayına özel faiz affını müşterilerine hediye olarak sundu.

VEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, “2014 yılı ve öncesinden ödenmemiş elektrik borcu bulunan müşterilerden, Ramazan ayı boyunca ödeme yapmaları halinde o güne kadar faturalarına işlemiş olan gecikme faizleri alınmayacak. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği bu kampanya, 16.07.2015 tarihi mesai saati bitimine kadar devam edecek. Ayrıca bu kampanyadan icraya verilen müşterilerde faydalanabilecek. Faiz affı kampanyası süresince borçlu tüm müşteriler VEDAŞ ve Vangölü Elektrik Perakende Satış A.Ş. veznelerinde, anlaşmalı faturamatik noktalarında ve PTT gişelerinde borçlarını ödeyebilecekler” denildi.

Ayrıca, 2014 ve öncesinden borcu bulunan vatandaşların bu büyük indirimden süresi içinde faydalanması çağrısında bulunan VEDAŞ yetkilileri, bu önemli fırsatı kaçırmamaları hususunda müşterilerini uyardılar.