Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:24 - Temmuz 2015

ADM Elektrik Dağıtım ailesi iftarda buluştu VEDAŞ’tan 20 bin kişilik iftar sofrası
Bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel iftar yemeğine, Denizli Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, ADM Elektrik Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gül ve Genel Müdürü Mesut Güzel aileleriyle birlikte katıldılar. Ayrıca ADM Elektrik Dağıtım Şirketi’nin üst düzey yöneticileri, çalışanları ve aileleri de gecede bir araya geldiler.

Ezanın okunmasıyla birlikte davetliler hep beraber dualarla oruçlarını açtılar. Yemeğin ardından büyük bir aile olmanın ve bu ailenin bir ferdi olmanın mutluluğunu taşıdığını belirten ADM Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Mesut Güzel, yaptığı konuşmada bir ay sonra şirket olarak 7. hizmet yılını başarıyla geride bırakacaklarını ve şirketin 8. yılında daha büyük bir gayretle hizmet sağladıkları bölgenin enerjisi ve kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Çalışmalardaki başarının ana kaynağının alın teri ve özveri olduğunu vurgulayan Güzel, “Sizlerle birlikte daha nice başarılı yıllar çalışmak ümidiyle, tüm çalışanlarımızın bize kattığı enerji için teşekkür ederim. Bu vesile ile de yaklaşan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“İlkiz, inovasyoncu ve yaratıcı bir şirketiz”

ADM Elektrik Dağıtım Şirketi’ni de bünyesinde bulunduran Bereket Enerji Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, özelleştirme süreci ile enerji sektöründe çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve bu süreçte birçok ilke ADM Elektrik Dağıtım Şirketi olarak imza attıklarını belirtti. İlkleri bünyesinde bulunduran inovasyoncu ve yaratıcı bir şirket anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Saldanlı,  “Özel elektrik dağıtım şirketi deyince, insanların aklına öncelikle ADM Elektrik Dağıtım geliyor, çünkü elektrik dağıtım faaliyetinde ilk özel dağıtım lisansına sahip şirket biziz. ADM Elektrik Dağıtım’ın olumlu sonuçları görüldükten sonra, şirketimizin başarısı ve öncülüğünde özelleştirme devlet tarafından yaygınlaştırıldı. Şirketimizin bu süreçteki sorumluluğu ve omuzlarındaki yükü oldukça fazlaydı. Bizim birinci özelliğimiz ilk oluşumuz, şirketler grubu olarak hidroelektirik santralleri, rüzgar enerjisi santralleri ve yaptığımız birçok yatırım ve proje ile enerji sektörünün lokomotiflerinden biriyiz” dedi.

ADM Elektrik Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı

“10.000 Kişilik Büyük Bir Aileyiz”

Konuşması zaman zaman alkışlarla bölünen Saldanlı şöyle devam etti, “Ekip olarak çalışmak çok önemli bir husustur. Biz büyük bir ekip, büyük bir aileyiz. Biz prensiplerin şekillendirdiği bir grubuz ve ADM Elektrik Dağıtım çalışanları olarak prensiplerimize sahip çıktığınız için sizlere teşekkürü bir borç bilirim. Prensipler ve çalışanlarımızın özverisi ile ulaştığımız noktada Türkiye genelinde ulusal bir saygınlığımız var. Ayrıca yaptığımız birçok çalışma da uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Binlerce çalışanımız şu an elektrik santrallerimizle, elektrik dağıtım hatlarımızla Ege Bölgesi’nin enerjisi için alın teri dökmekte, başarıyla görevini yerine getirmektedir. Hepsini buradan selamlıyorum, bizi bu noktaya taşıdığınız için her birinize çok teşekkür ediyor, önümüzdeki Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum” dedi. Saldanlı’nın konuşması davetliler tarafından uzun süre alkışlanırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ADM Elektrik Dağıtım çalışanları bir arada olmanın tadını çıkardı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkilileri, Van, Bitlis, Hakkari illeri ile çeşitli ilçelerinde toplam 20 bin kişiye iftar yemeği verdiler. İftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelen şirket yetkilileri, halkla iç içe olmanın ve binlerce vatandaşla aynı sofrada buluşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Yetkililer, “Soframıza misafir olan tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunar, birlik ve beraberliğimizin arttığı Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini temenni ederiz” dediler.

Yemekte faiz affı kampanyasına da değinen yetkililer, “Borçlu abonelerimizin 2014 yılı ve öncesi borçlarının faizlerini sildik. Borcu olan abonelerimizin bu büyük fırsattan yararlanarak bayrama borçsuz girmelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Sürdürülebilir yönetim YEDAŞ'ı zirvede tuttu
  Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan Kurumlar Vergisi Rekortmenleri sıralamasında zirvede yer alan YEDAŞ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzaladığı Teşekkür Belgesi ile onurlandırıldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Başarımız, yönetim modelimizdeki sürdürülebilirlik anlayışının bir parçasıdır” dedi.

Samsun’un 2014 yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri belli oldu. Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Samsun genelinde en fazla vergi beyan eden mükellefler arasında YEDAŞ’ın yer aldığını söyledi. 2014 yılında Samsun’da en yüksek Kurumlar Vergisi beyanında bulunan YEDAŞ’ı, Teşekkür Belgesi ile onurlandıran Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalanan kutlama mesajını da YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na iletti.

Bakan Şimşek, YEDAŞ’ı kutladı

Bakan Şimşek mesajında YEDAŞ’ın sürdürülebilir başarısına dikkat çekerken, Genel Müdür Türkoğlu da yönetim modellerinin olmazsa olmazları arasında yer alan “Kalite, Liderlik ve Sürdürülebilirlik” anlayışının önemine vurgu yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mesajında, “Türkiye’nin kalkınması ve ekonomik olarak büyümesinin temel unsurlarından birisi de sağlıklı ve devamlılık gösteren vergi gelirleridir. Uluslararası ekonomik imkanları iyi değerlendirerek, oluşturdukları katma değer ile ekonomimizin itici gücü haline gelen kurumlarımız sayesinde ekonomimiz hızla büyümeye devam etmektedir. Ülke genelinde olduğu gibi Samsun ilinde de başarılı çalışmalara imza atarak her yıl Kurumlar Vergisi sıralamasında zirvede yer alan mükelleflerimiz arasındaki YEDAŞ’ı kutlar, sürdürülebilir başarılarının devam etmesini temenni ederim” dedi.

YEDAŞ, zirveyi bırakmadı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı ve 2011 yılından itibaren YEDAŞ’ın her yıl rekortmenler arasında yer aldığı Kurumlar Vergisi sıralamasındaki başarısını şirketin yönetim modeliyle bağdaştıran YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Strateji,  vizyon ve misyon. Yönetim modelimizin temelinde yer alan bu üç unsuru hedeflerinizle eşdeğerde ortaya koyduğunuz zaman başarı kendiliğinden geliyor. YEDAŞ ailesi olarak, şirketin hedefleri doğrultusunda hazırladığımız ve uygulamaya başladığımız Toplam Kalite Yönetim Modeli’nin olmazsa olmazları arasında yer alan sürdürülebilirlik anlayışını benimsedik ve tüm iş süreçlerinde uygulamaya başladık. Samsun’un gurur tablosuna ilk olarak 2011 yılında dahil olduk ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da Kurumlar Vergisi Rekortmenleri arasında zirveyi bırakmadık. Bu bir başarıdır. Aynı zamanda, yönetim modelimizin bir parçası olan sürdürülebilir yönetim şekliyle ortaya çıkan rol model bir uygulamadır” dedi.

Dünyaca ünlü şirketler YEDAŞ modelini tanıyor

Bu takdir ve ödüllerin hem YEDAŞ ailesi için, hem de ülke için bir övünç kaynağı olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, sadece Türkiye’deki dev şirketlerin değil, Fortune Global 500 Listesi’nde yer alan dünyaca ünlü şirketlerin dikkatle izlediği ‘YEDAŞ Modeli’ algısını oluşturduklarını belirtti. Genel Müdür Türkoğlu, “Yönetim modelimizin gereksinimleri arasında yer alan “Kalite, Liderlik ve Sürdürülebilirlik” anlayışına bakış açımız ve uygulamalarımız, Avrupa’nın ve dünyanın dikkatini çekiyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Orta Doğu’ya kadar 178 ülkenin BID Ödül Komitesi üyelerince Kalitesi ve Mükemmelliği taçlandırılan şirketimiz, Türkiye’de elektrik dağıtım sektöründe Kalite Elmas Tacı Ödülü’ne layık görülen ilk ve tek elektrik dağıtımı şirketi olmuştur. Bu ödül, şirketimize Toplam Kalite Yönetim Modeli’nin kazanımı, Avrupa Mükemmellik Ödülü’nün de habercisidir. Büyük finale sadece bir adım kaldı. Hedefimiz bu yıl içerisinde Avrupa’nın 4 Yıldız Ödülü’nü almak ve vizyonumuzu tescillemek” ifadelerini kullandı.

SEDAŞ, ücretsiz olarak sayaçları değiştiriyor
  Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), tüketicilerine daha kaliteli hizmet sağlamak adına çalışmalarını sürdürürken, sayaç değişim işlemlerini 31 Mart 2013 tarihinden bu yana ücretsiz olarak yapıyor.  10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçları SEDAŞ tarafından yenisi ile ücretsiz olarak değiştiriliyor. SEDAŞ, 2015 yılı sonuna kadar toplamda kalibrasyon gerektiren 490 bin adet sayacı elektronik sayaç olarak değiştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda son 1 yıl içerisinde SEDAŞ’ın sorumluluk alanında toplamda 332 bin adet sayacın değişiminin tamamladığı açıklandı.

10 yıllık Bakanlık damga süresi dolan sayaçlar için uyarı

Konuyla ilgili açıklama yapan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, 10 yıllık damga süresi dolan sayaçların kalibrasyon işlemine tabii tutulmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti. Güven, “Yaptığımız sayaç değişim işlemlerinden dolayı tüketicilerin faturalarına herhangi bir bedel yansıtmıyoruz. 31 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete ile yayımlanan 6446 Enerji Piyasası Kanunu gereği tüm abone sayaçlarının mülkiyeti dağıtım şirketlerine geçmiş durumda. Yasal olarak tanınan yetki ve görev gereği sökülen sayaçlar ekiplerimizce teslim alınıyor. 10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçları SEDAŞ tarafından yenisi ile ücretsiz olarak değiştirilecektir. Yapılan işlemler tutanak altına alınmaktadır. Ayrıca tüketicilerin kullanmakta olduğu elektrik tarifesinde değişiklik olmayacaktır. Çalışmalar esnasında abonelerimizden çok az bir bölümü yapılan değişimleri kabul etmeyerek değişime engel oldukları, ekiplerimizin tutanakları ile tespit altına alınmaktadır. İlgili tüketicilerin tutanakları Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne bildirilmektedir” dedi.

Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği 10 yıllık damga ve muayene süresi dolan elektrik sayaçlarının kullanımına devam edilmesi durumunda, tüketicilerin yaklaşık olarak 1.600 TL maddi, 1 – 6 yıl arası ise adli hapis cezai yaptırımlarla karşılaşabilmeleri söz konusu. SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, bu nedenle mutlaka SEDAŞ ekiplerine yardımcı olunmasının, tüketicilerin kendi menfaatleri gereği olduğunun altı çizildi.

Sayaç değişimi tarifeyi değiştirmiyor

Güven, mekanik sayacı değiştirilerek ölçü devresine elektronik sayaç takılan tüketicilerin enerji kullanımlarının  3 zamanlı tarife üzerinden faturalandırılmayacağını, ancak sayaç değişimi ile tüketicilerin  3 zamanlı (Gece, Gündüz, Puant) tarifeden de yararlanma şansı yakaladıklarını belirterek, “3 zamanlı tarifeden faydalanmak isteyenler, mutlaka Müşteri Hizmetleri Merkezine başvurarak,  tarife değişikliği talebinde bulunmaları gerekiyor” dedi.

TREDAŞ, son yılların en kapsamlı bakım çalışmasına imza atıyor
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), müşterilerin elektrik enerjisini, yeterli, kaliteli ve sürekli şekilde almaları için son yılların en kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını Tekirdağ’ın Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinden başlattı.

TREDAŞ, elektrik kesintisini ve arızaları asgari düzeye indirmek, ömrünü tamamlamış ekipmanları değiştirmek ve bazı bölgelere alternatif enerji beslemeleri sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladı.

Bakım onarım çalışmalarına Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinden başlayan TREDAŞ ekipleri,  program doğrultusunda, Çorlu ve Saray ilçelerinde de faaliyetlerine devam edecek. Yaz ayları boyunca sürmesi planlanan çalışmalarda, olası elektrik kesintilerinin ve arızaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Arıza onarım ve bakım ekipleri seferber oldu

Çerkezköy ilçesinin Bağlık, İstasyon, Fatih mahallelerini ve Ambardere’yi enerjilendiren hattın bakım çalışmaları yapıldı. Çalışmalara 30 personel katıldı ve 5 adet sepetli araç ile 3 adet pikap kullanıldı.

Çerkezköy’de enerjinin ilk geliş noktalarından olan Narin Caddesi’ndeki hatta yapılan çalışmalar arasında, 42 adet direkte kuşkonmaz konulması, durdurucu direklerdeki iletkenlerin yenilenmesi, sıkı bağ değişimi, izole malzeme kullanılarak iletkenlerin yalıtılmasının sağlanması ve tüm bağlantı noktalarının yenilenmesi yer aldı.

Diğer taraftan, Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi Çorlu Caddesi üzerinde yapılan çalışmada yer alan 32 personel, 5 adet sepetli araç, 4 adet pikap ile ömrünü tamamlamış olan 1700 metre iletken, Veliköy ve Kızılpınar mahallelerine alternatif besleme noktası yaratabilmek için bir üst kesit iletken ile değiştirildi. Tüm bağlantı noktaları yenilendi ve durdurucu direklerdeki iletken geçişleri izole edildi.

Müşterilerin elektrik enerjisini, daha sağlıklı, kaliteli ve sürekli şekilde almaları için şirket çalışmalarının, faaliyet bölgesinde olan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il genelinde aralıksız devam edeceği bildirildi.

IC İçtaş Enerji’den “Teknede Takım Çalışması ve Liderlik” eğitimi
IC İçtaş Enerji İnsan Kaynakları Yönetimi tarafından, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu IC Enerji Grubu üst düzey yöneticilerine yönelik “Teknede Takım Çalışması ve Liderlik” eğitimi verildi.

İstanbul Kalamış Marina’da yelkenli tekneler eşliğinde verilen eğitim programında, takım çalışması, birlikte hareket etme, rol paylaşım ve değişimleri gibi konularda grup üyelerinin süreç içerisinde birlikte hareket etmeleri hedeflendi.

Öncelikle takımlara ayrılan yöneticilere, uzman eğitimciler tarafından yelkenli tekneler tanıtıldı. Denize açılan tüm takımlar, tanımlanan süre boyunca, yelken çalışması yapıp öğleden sonra gerçekleştirilen yarışta kıyasıya mücadele etti. Daha sonra aynı anda yarışa başlayan takımlar, tüm gün edinilen bilgi ve deneyimlerle marinaya ulaşmaya çalıştı.

Yarışlar sonunda TREDAŞ yöneticilerinin de aralarında bulunduğu IC İçtaş Enerji Grubu yönetim kadrosu, iş yaşamındaki tüm süreçleri yelkenli yarışları gibi zor koşullar altında, takım çalışması ile birlikte gözden geçirme imkanını elde etmiş oldu.

Eğitimler sonucu, takım çalışması, birlikte hareket etme, rol paylaşım ve değişimleri, farklılıklara karşın “aynı gemide olmanın” önemi belirtildi. Eğitim sonunda yöneticilere, katılım sertifikası ve ödülleri takdim edilerek program sona erdi.

SEDAŞ’ın başarılı kaçak mücadelesi tüm hızıyla sürüyor
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), kaçak elektrik mücadelesini aldığı ihbarlar ve periyodik kontrollerle sürdürürken, kaçağa bağlı olarak trafo ve hatlarda sık elektrik arızası yaşanan bölgelerde de baskın denetimler yapıyor.  SEDAŞ, 4 il ve 45 ilçe ile 1441 köyü kapsayan 20 bin kilometrekarelik görev alanında kaçak taramalarını tüm hızıyla gerçekleştiriyor.

Kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla Kocaeli ilinde Kireç Ocakları Mahallesi'ne Çevik Kuvvet ile gelen SEDAŞ kaçak takip ekipleri, önce kaçak kullananları tespit etti. Denetim yapılan bölgede evlere kaçak bağlanan yaklaşık yüzlerce kabloyu, mahalleye çevik kuvvet ekipleriyle girerek kesen ekipler, yasal olmayan elektrik akışını durdurdu.

SEDAŞ'ın yaptığı incelemede, Tavşantepe Mahallesi Kireçocakları mevkiinde çok sayıda meskende kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilirken, ekipler tarafından kaçak kullanım yaptığı kanıtlanan ev sahiplerine cezai işlem için tutanaklar tutuldu. Kaçak kullanım tespiti yapılan meskenlerin elektrikleri kesildi.  Mahallede kaçak elektrik kullanıldığı ihbarını alan ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Çevik Kuvvet'ten yardım alarak mahallede çalışma yapan SEDAŞ ekipleri, enerji nakil hattına yasa dışı bir uygulamayla kablo atarak kaçak hat tesis edildiği belirlenen kabloları topladı. Ekipler, tek tek ihbar edilen adreslerde elektrik sayaç bağlantılarını da gözden geçirdi. SEDAŞ yetkilileri yapılan bu çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini bildirdi.