Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:25 - Temmuz 2015

TREDAŞ’tan çalışanlarına “Yıldız Takım Olma” eğitimi YEDAŞ ‘Bayram Ekibi’ kurdu
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörlüğü tarafından, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da çalışan personele yönelik “Yıldız Takım Olma” eğitimi verildi.

Özel bir eğitim şirketi tarafından TREDAŞ çalışanlarına yönelik, iş arkadaşlarını çalışma ortamı dışında tanıyabilme, farklı yönlerini keşfedebilme ve iş hayatında takım çalışmasının, iletişimin, motivasyonun önemini vurgulamak amacıyla Lüleburgaz Ezgi Resort Otel’de “Yıldız Takım Olmak” adıyla eğitim düzenlendi.

Eğitimin büyük bölümü otel bahçesinde gerçekleştirilirken, çalışanlar açık hava aktiviteleriyle takım çalışmasını ön planda tutmayı hedeflediler.

Eğitim programına,  Kırklareli İşletme Müdürlüğü, Edirne İşletme Müdürlüğü ve Çorlu İşletme Müdürlüğü’nde çalışan toplam 200 kişi katıldı.

Eğitim programları, TREDAŞ Genel Müdürlük ve Tekirdağ İşletme Müdürlüğü personelleriyle devam edecek.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) bayram öncesinde, “Ramazan Bayramı süresince takviye amaçlı olarak hazırlanan ‘Ramazan Bayramı Özel Ekipleri’, olası bir arızaya karşı müdahale etmek için anında işbaşı yapacak" açıklamasında bulundu.

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, Avrupa standartlarındaki teknolojiyi tüm iş süreçlerine entegre ederek hem hizmet kalitesini iyileştiriyor hem de müşteri memnuniyeti için proaktif bir yaklaşım sergiliyor. Ramazan Bayramı öncesinde muhtemel arızalara karşı tedbirlerini alan YEDAŞ, elektrik kullanımı açısından aşırı yüklenmelerin yaşanacağı bayramda meydana gelebilecek arızalara müdahale etmek için “Ramazan Bayramı Özel Ekipleri” oluşturdu.

Sorumlu olduğu 5 ilden müşterileriyle kontrollü ve kaliteli iletişim kurmak için 7 gün 24 saat hizmet veren ve en son gelişmiş bir teknolojiye sahip YEDAŞ’ın 186 nolu Elektrik Arıza Hattı her an ulaşılabilir bir iletişim merkezi olarak hizmet verirken, 186 nolu Elektrik Arıza Hattı’na bağlı arıza ekipleri de 7/24 görevlerinin başında bulunuyor. Buna bağlı olarak özel ekipler de kuran YEDAŞ, 5 ilde hazırladığı Ramazan Bayramı Özel Ekipleri’ni de muhtemel büyük arızalarda anında işbaşı yapması için hazır halde bulundurdu. Müşteri memnuniyeti için proaktif bir yaklaşımı benimseyen YEDAŞ’tan yapılan açıklamada, "Şirketimize ait web sitesinde oluşturduğumuz öneri, talep ve şikayet formlarıyla, müşterilerimiz Türkiye’nin her noktasından bizimle iletişime geçebilmektedir" denildi.

SEDAŞ bayramda da çalıştı
  Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), bayram mesaisinde arıza ve aydınlatmalara en hızlı şekilde ulaşmak için hizmet verdi.

Vatandaşların elektrik tüketimini sorunsuz bir şekilde sağlaması için hizmet veren kurum, çağrı merkezi ile bayramda da hizmet vermeye devam ederken, bayram için kurduğu arıza ekipleri ile yaşanan sorunlara hızlı bir şekilde müdahale etmek için çaba gösterdi. Yetkililer yaptığı açıklamada, "Normal zamanlarda olduğu gibi bayramda da 24 saat olarak hizmet verdik. Çalışanlarımız bayram mesaisi yaptılar. Aydınlatmada ve elektrik hatlarında yaşanan arızaları en kısa sürede gidermek için ekibimiz ile büyük çaba sarf ettik" dedi.

DEDAŞ çalışma başlattı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde muhtarlar ve çiftçilerle bir araya gelen Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, tarımsal sulama nedeniyle maksimum düzeye ulaşan elektrik tüketiminin yol açtığı sorunların çözümü için çalışma başlattıklarım söyledi.

Temmuz’un ikinci haftasında Viranşehir ilçesini ziyaret eden Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, Ceylanpınar’da da ziyarette bulundu. Toplantıya Kaymakam Huzeyfe Citer, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur ve Viranşehir îlçe Jandarma Komutanı Yarbay Tuncay Kaplan da katıldı. Toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve çiftçilere seslenen Demirbağ, son günlerde yaşanan sıkıntıların sebebinin, tarımsal sulamada yoğun biçimde elektrik kullanılmasının yanında, havanın aniden ısınması sonucu klimaların devreye girmesiyle maksimum düzeye ulaşan elektrik tüketimi olduğunu söyledi. Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, sistemin aşırı tüketimi kaldıramadığını ve çok sayıda trafoda arıza oluştuğunu söyleyerek, bir yandan bu trafolardaki gerekli onarımları yaptıklarını, diğer yandan da sistemi rahatlatacak yatırımları sürdürdüklerini ifade etti. Demirbağ, enerjinin ihtiyaç olduğu kadar kullanılmasını, israf edilmemesini de istedi.