Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:26 - Temmuz 2015

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin   UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Enis Gürer ve ETÜT Proje Müdürü Fatma Carcı
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında yapılan toplu sözleşmenin imza töreni gerçekleşti UEDAŞ İşletme Müdürü İnegöl Belediyesini ziyaret etti
Bayram öncesi, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ve TES-İŞ’in anlaşması SEDAŞ’ta çalışan yaklaşık 1.300 işçiye bayram müjdesi olarak yorumlanmıştı. 7 Nisan 2015 tarihinde başlayan görüşmeler sonucunda çalışanları memnun edecek ortak kararlar alınarak, 1 Mart 2015 ile 28 Şubat 2017 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde toplam 134 asıl, 5 geçici madde ile 2 ek cetvel için mutabakat sağlandı.  SEDAŞ ve TES-İŞ yöneticileri arasında yapılan imza töreni ile 4. Dönem toplu iş sözleşmesinin tamamına resmiyet kazandırıldı.

Toplu sözleşme imza töreninde, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Petr Zachoval ile Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Karaman, SEDAŞ yöneticileri, TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, Genel Sekreter Rıfat Pekkan, Mali Sekreter Sedat Çokol ve TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri baş temsilcileriyle birlikte törende hazır bulundular.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, “İşveren olarak elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirerek, çalışanlarımıza sektörün getirdiği ve iş yeri şartları çerçevesinde verebileceğimiz en iyi ücreti  verdik. Çalışanlarımıza ve şirketimize yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada SEDAŞ ve TES-İŞ sözleşme sürecinde diyalogla sürdürülebilir bir süreç öngörerek güzel bir sözleşme metni hazırlandığını belirtti. Şahin, sözleşme sürecine olumlu katkı sağlamalarından dolayı başta TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu olmak üzere TES-İŞ şube yöneticilerine, ayrıca işverenin makul ve anlaşılır taleplere olumlu yaklaşımı nedeniyle de SEDAŞ yöneticilerine de teşekkür etti. Şahin, “TES-İŞ camiasına, üyelerimize ve SEDAŞ’a da hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğimiz bu sözleşmenin sektörde yaşanan yeniden yapılanmaların daha dingin hale gelmesi,  dağıtım şirketlerinin kamu hizmeti verirken finansal koşullarının daha iyi noktalara gelebilmesinin zemininin de sağlanması ile üyelerimiz için daha iyi imkanlar sağlama noktasında bizim de çok daha fazla koşulları zorlamamız söz konusu olacaktır. Bu bilinç ve yapıcı anlayış ile sürdürülen yaklaşımla, üyelerimizin gelecekte de daha iyi imkanlar elde etmeleri için çabalarımız devam edecektir” dedi.

TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu’da konuşmasında, “90 gündür süren müzakerelerle en iyi koşulların sağlanması için çaba harcadık. İşverenlerin tehlikeli bir sektörde görev yapan çalışanlarının koşullarını dikkate alması gerekiyor. SEDAŞ da taleplerimizi olumlu bakış açısıyla, sektörün mevcut koşullarını dikkate alarak değerlendirdi. İş barışına katkı sağlayacak olan idari, sosyal haklar ve ücret artışlarında mutabakatı sağladık. Geleceğe umutla bakabileceğimiz anlamlı bir sözleşme yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) İnegöl İşletme Müdürü Enis Gürer, İnegöl Belediye Başkanlığı kadrolarında görev değişikliğine istinaden yeni atanan müdürleri makamında ziyaret ederek yeni görevlerinden dolayı kendilerini kutladı.

Yeni görevlerine başlayan müdürleri makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan Enis Gürer, İnegöl’ün belediyecilik açısından Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden biri olduğunu belirterek “Belediye ile koordineli çalışmalarımız oluyor. Bu anlamda sürekli iletişim halindeyiz. Ziyaret dolayısıyla yaptığımız çalışmalarını yerinde anlatma fırsatımız oldu. UEDAŞ olarak İnegöl Belediyesi ile önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız birlik ve beraberlik içerisinde devam edecektir” dedi.

Göreve yeni başlayan müdürler ise gösterdikleri duyarlılık ve nezaketlerinden dolayı Gürer’e teşekkür ettiler. Yapılan ziyaretler karşılıklı görüş alışverişi ve iyi niyet dilekleri ile sona erdi.

Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert ve UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Enis Gürer

UEDAŞ’tan hızlı çözüm
  Müşterilerinin talep ve beklentilerine kısa sürede cevap vermeyi amaçlayan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) sayaç arızası ile ilgili yapılan başvuruları süratle sonuçlandırmak için yeni bir cihaz geliştirdi.

Türkiye’de ilk defa UEDAŞ tarafından kullanılmaya başlanan ‘Akıllı Sayaç Ayar Sistemi’ arızalı tanısıyla gelen elektrik sayaçlarının kontrol edilerek tüm verilerin bilgisayar ortamında ilgili birime gönderilerek incelenmesini ve sonuçlandırılmasını sağlıyor. Daha önce manuel yapılan sayaç kontrolleri ile günlük 50 sayaç test edilirken, bu sayı özel yazılım ile çalışan yeni sistem sayesinde günlük 500 sayaca çıktı.

UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tekniğin bilinen durumunda arızalı ve şikayetli bir sayacın sahadan sökülüp faturaya dönüştürme işlemi süresinin 20-25 gün civarında olduğunu belirterek “Arızalı tanısıyla incelenen sayacın birkaç işlemden geçirilmesi nedeniyle başvuru sürecinin uzaması vatandaşı mağdur etmekteydi. Yeni sistemle birlikte bu süreyi en fazla bir haftaya düşürmüş olduk. Bu sistemle işlemlerin tamamen bilgisayar üzerinden yürütülmesi nedeniyle insan kaynaklı hataların sıfıra indirilmesinin yanında müşteri memnuniyetini de arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa şirketimizde kullanılmaya başlanan sistemi yaklaşık 300 bin TL yatırım tutarı hayata geçirdik” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe
UEDAŞ’tan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket ziyareti
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe yeni görevine başlamasıyla birlikte ziyaretlerine başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yapılan nezaket ziyaretinde Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce de hazır bulundu. Yapılan ziyarette kurumlar arasındaki işbirliği, Bursa’nın enerji alanındaki projeleri ve UEDAŞ’ın çalışmaları hakkında konuşuldu.

Kurumların birbiri ile daha fazla iletişimde olması konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaretin ardından Genel Müdür Mesut Efe Başkan Altepe’ye UEDAŞ tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren tarihi Belediye binasının fotoğrafı olan bir tablo hediye etti.