Dağıtım Şirketlerinden Haberler

Sayı:27 - Ağustos 2015

SEDAŞ ve Enerji Bakanlığı yetkililerinden Bolu Valiliği’ne nezaket ziyareti

“Şehrin Işıkları” Nilüfer Belediyesi’nde parladı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’nden, Bakanlık Denetim Heyeti Başkanı Atıf Atasever ile SEDAŞ İl Sorumlusu İsmail Doğandor, Bolu Valiliği’ne nezaket ziyaretinde bulundular.

Vali Aydın Baruş’a nezaket ziyaretinde bulunan SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, dağıtım faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’da SEDAŞ ile iyi bir iletişim kurduklarını ve gerekli koordinasyonu sağladıklarını belirterek, Enerji Bakanlığı ve SEDAŞ yetkililerinin bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

SEDAŞ’ın ek yatırım planları ve yeni yatırım çalışmaları ile bakım çalışmaları, kayıp kaçakla mücadele, OSOS Projesi hakkında bilgilendiren ve Bolu ilinde bu yıl tamamlanacak olan SCADA çalışmasına ilişkin de bilgi veren Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan’a, Vali Aydın Baruş, yapılan bilgilendirmelerden dolayı teşekkür etti.  Bekircan’a elektrik enerjisinde yaşanan teknik kayıp oranını ve kaçak oranını soran Vali Baruş, kaçak kullanımın Bolu ilinde minimum düzeyde olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. “Özel bir şirket olsa da kamu hizmeti veren SEDAŞ kamu kaynaklarıyla da üretilen enerjinin dağıtımında kayıplarla mücadele ediyor. Bu nedenle kayıp kaçak konusunda bizlerde mücadelenizde yanınızdayız” diyen Vali Aydın Baruş yapılan çalışmalar için başarılar diledi.

Aynı heyet Bolu Valiliğinde Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Aydınlatma Komisyonu Başkanı Mustafa Özsoy’u da makamında ziyaret ederek bilgi verdiler. Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bolu ilinde Aydınlatma Komisyonu Başkanlık göreviyle birlikte sektör hakkında çok daha fazla bilgilendiğini ifade ederek, elektrik dağıtım çalışmaları kapsamında yer alan aydınlatma faaliyetleri konusunda İl Sorumlusu İsmail Doğandor ile gerekli koordinasyonu en iyi şekilde sağladıklarını belirtti.

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ)’ın düzenlediği “Şehrin Işıkları” fotoğraf yarışmasında dereceye giren ilk 50 fotoğraf, Nilüfer Belediyesi Halkevi Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Şehrin Işıkları” fotoğraf yarışmasının ödülleri 12 Haziran’da sahiplerini bulmuştu. Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gece, elektrik ışığı altında şehirlerin görüntülerini kareleyerek, her şehrin kendi güzelliğini ışık teması altında göstermek amacıyla düzenlenen yarışmada bu kez de dereceye giren 50 fotoğraf sergilenmeye başladı.  Serginin açılışında kurdeleyi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe ve CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac beraber kestiler.

Mesut Efe sergi açılışında yaptığı konuşmada, başta sanat olmak üzere eğitim, kültür ve spor faaliyetlerini önemsediklerini belirterek; “Müşterilerimize sunduğumuz elektrik dağıtım hizmetinin yanında bu tür sosyal projelere daha çok eğilmek gerektiğine inanıyorum. UEDAŞ olarak, bu tür projelerin her zaman destekleyicisi olacağız. Nilüfer Belediyesi adına Başkan Sayın Bozbey’e ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şirketlerin sanatsal faaliyetlerin artmasında büyük firmaların desteklerinin önemli rol oynadığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “UEDAŞ bu konuda diğer şirketlere de örnek olmalıdır. ‘Gece ile ışığın’ buluşmasını konu olan bu proje fotoğraf sanatına ilgiyi arttırıyor. Nilüfer Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz. Böyle bir etkinliği organize ettiği için UEDAŞ’a ve yöneticilerine de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

UEDAŞ’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri sürüyor

Görevine bir ay önce atanan Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun Mesut Efe’yi makamında ziyaret ederek, çalışmalarında kendisine başarılar diledi. Ziyarette Orman Bölge Müdürlüğü ve UEDAŞ’ın ortak işleri, projeleri ve geleceğe dair planlamalar konuşuldu.

Yapılan görüşmenin sonunda Ahmet Köksal Coşkun, Genel Müdür Efe’ye günün anısına Orman Bakanlığı ile ilgili bir yayın hediye ederken Mesut Efe ise UEDAŞ yayını olan “Şehrin Değerleri” isimli katalog çalışmasını takdim etti.

Yapılan ziyaret karşılıklı hediyeleşme ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Osmangazi Muhtarlar Derneği’nden ziyaret

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil ve yönetim kurulu üyeleri bir ay önce görevine atanan UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe'yi ziyaret ederek yeni görevinde başarı dilediklerini iletti. Gerçekleştirilen ziyarette muhtarlar mahalleleri ile ilgili istek ve önerilerini ileterek, mahallelerinin başlıca sorunlarını anlattılar.

Mesut Efe, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek sorunların en kısa zamanda çözüleceğini ve ilgili birimleri bilgilendireceğini belirtti. Ayrıca, mahallelerin sorunlarına ulaşmak konusunda muhtarlarla olan iletişimin önemini vurgulayan Genel Müdür Efe, bundan sonraki süreçte muhtarlarla iletişimin çok daha önemseneceğini bunun için sıklıkla görüş alışverişi toplantılarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

SEDAŞ’tan Sakarya Valiliği’ne nezaket ziyareti

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan’ın Sakarya Valiliği’ne nezaket ziyareti sırasında, enerji sektör temsilcileri bir araya geldiler. Bekircan’ın nezaket ziyaretinde, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Sert ve TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gökkaya ile Bakanlık Denetim Heyeti Başkanı Atıf Atasever, TEİAŞ Bölge Müdürü Kemal Göçer, TEDAŞ Bölge Koordinatörü Tuncer Yeşilyurt’ta Valilik Makamını birlikte ziyaret etmiş oldular.

SEDAŞ ve TEİAŞ’ın yatırımları çok önemli

Vali Hüseyin Avni Çoş’a yaptıkları çalışma ve enerji sektörü hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran yetkililere, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ yetkililerinin de katıldığı bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve “Artık günümüzde hava ve su kadar önemli olan elektrik enerjisi olmadan hiçbir şey yapamaz hale geldik. Elektrik olmadığında kıymeti anlaşılıyor. Tehlikeli bir iş. Özelleşse de bu kamu hizmetini yürüten ve bu konuda çalışma yapan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. SEDAŞ’ın ve TEİAŞ’ın projeleri ve yatırımları bölgemiz ve ilimiz için çok büyük önem taşıyor” dedi.

Kayıp kaçak konusunda mücadelenizde yanınızdayız

Sakarya Valilik makamını kış koşullarında şebekeye müdahaleyi kolaylaştırmak üzere yapılan ek yatırım planları ve yeni yatırım çalışmaları ile bakım çalışmaları, kayıp kaçakla mücadele hakkında bilgilendiren SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan’a, Vali Hüseyin Avni Çoş bilgilendirmelerden dolayı teşekkür etti.  Bekircan’a “Kayıp kaçak konusunda mücadelenizde yanınızdayız” diyen Vali Hüseyin Avni Çoş, misafirleri ile yakından ilgilendi ve yapılan çalışmalar için başarılar diledi.

‘Dikkuyruk ve Arkadaşları’ TEGV’li öğrencilerle buluştu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencileri, YEDAŞ’ın desteklediği Yaz Kulübü Eğitim Programı çerçevesinde Kuş Cenneti'ni ve Leylek Ormanı'nı gezdi. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Çocuklara kuş sevgisini küçük yaşta aşıladığımız gibi 'Çocuktan Al Haberi' mantığını kullanarak, ebeveynlere çocukları aracılığı ile ulaşıyoruz" dedi

TEGV Samsun Eğitim Parkı tarafından düzenlenen ve YEDAŞ'ın da Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri arasında yer alan 'Dikkuyruğu Koruyoruz' projesiyle desteklediği Yaz Kulübü Eğitim Programı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kızılırmak Deltası'nı gezdi. Gezi esnasında Kuş Cenneti'ni ve Leylek Ormanı'nı ziyaret ederek, Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Cengiz Akyüz'ün rehberliğinde sunumları dinleyen öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kuş türleri ve delta hakkında birçok bilgiye sahip oldu.

TEGV’İN Eğitim Gönüllüleri Türkoğlu’na teşekkür etti

YEDAŞ'la Enerjimi Doğru Kullanıyorum (EDK) Projesi kapsamında tanıştıklarını belirten TEGV Samsun Eğitim Parkı’nın Eğitim Gönüllüleri, “Öğrencilerimize enerji verimliliği temalı eğitimler vermiştik. Oldukça verimli bir eğitim olmuştu ve öğrencilerimiz evlerinde öğrendiklerini uygulamaya başlamıştı. Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi için de yapılan gezi ve sunumlar öğrencilerimiz için keyifle geçen bir eğitim süreci oldu. YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk projelerinde TEGV'i paydaşı olarak görmesi bizler için onur vericidir. YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu'na, TEGV ailesine olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Dikkuyruk ve arkadaşları YEDAŞ’ın ‘Onur Projesi’dir

Kurumsal Sosyal Çevre dalında Birincilik Ödülü'ne sahip Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi'nin YEDAŞ'ın 'Onur Projesi' olduğuna dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Göçünün 2 ayını Kızılırmak Deltası'nda konaklayarak geçiren ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan Dikkuyruk ördeğine ve aynı familyadan olan arkadaşlarına Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi kapsamında sahip çıkıyoruz. Avlanabilen bir ördek türü oldukları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği tüm koruma programları içinde yer alıyoruz. ‘Dikkuyruk ve arkadaşlarını’ elektrik faturalarında tanıttık. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden de bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu projede en önemli tanıtım ise çocuklarla oluyor. Çeşitli eğitici oyunların ve sunumların yer aldığı etkinliklerde, çocuklara kuş sevgisini küçük yaşta aşıladığımız gibi 'Çocuktan Al Haberi' mantığını kullanarak, ebeveynlere çocukları aracılığı ile ulaşıyoruz” diye konuştu.

Dağıtım merkezlerini Dikkuyruk'la giydiriyoruz

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri'nde ‘Sürdürülebilir’ olmanın önemine değinen Türkoğlu, “Misafiri olduğumuz şu dünyada, gelecek kuşakların yaşam haklarına saygı duymayı, çok müdahale etmeden, ekolojik dengeyi korumayı amaçlıyoruz. Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş kapsamda, uluslararası KSS yaklaşımını benimseyerek uygulayan bir şirketiz. 'Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz' temasıyla başlattığımız ve 'Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi' ile olgunlaştırdığımız Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleriyle, bölge halkında farkındalık ve sorumluluk bilinci yarattığımıza inanıyoruz” dedi. Samsun'daki dağıtım ve trafo merkezlerinin Dikkuyruk Ördeği görselleriyle giydirilmesi çalışması hakkında da bilgi veren Genel Müdür Türkoğlu, “Bu çalışma sayesinde binalarımızdaki beton görünümünü ortadan kaldırarak, estetik bir görünüm kazandırmış oluyoruz. Hem de Dikkuyruk ördeğini tanıtıyoruz. Bu çalışmamız müşterilerimizin çok hoşuna gitti ve talepler gelmeye başladı. Tüm talepleri değerlendiriyoruz. Uygun görülen binalarımızda giydirme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.