E-Bülten
 
Sayı:83 - Eylül 2016
 
 

 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, hem sektör çalışanlarının hem de bu sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite ve teknik okul öğrencilerinin yararlanabileceği bir uzaktan eğitim portalini hizmete açtıklarını belirtti. Özdemir, “Ücretsiz kullanılabilen bu portal üzerinden teknik eğitimler kadar, rekabet hukuku, tarife yapısı gibi mevzuata ilişkin eğitimler de sunuluyor” dedi. Uzaktan Eğitim Portali ’ne http://kampus.elder.org.tr  adresinden ulaşılabilir.

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım sektörünün bugün doğrudan ve dolaylı olarak 100 bin kişiye istihdam sağladığını bildirdi. ELDER olarak iş sağlığı ve güvenliği ile insan kaynakları ve eğitim konularına öncelik verdiklerinin altını çizen Özdemir, sektöre, üyelere ve çalışanlara katkı sağlamak adına çok sayıda faaliyet yürüttüklerini kaydetti.

Üniversite gençlerinin sektöre ilgisini artırmayı amaçlıyoruz

Üniversite gençlerinin elektrik dağıtım sektörüne olan ilgisini artırmak ve mezuniyetlerinden sonra sektörde çalışmak isteyenleri sektör konusunda bilgilendirmek amacıyla bir uzaktan eğitim portali kurduklarını ifade eden Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Ücretsiz kullanılabilen bu portal üzerinden teknik eğitimler kadar, rekabet hukuku, tarife yapısı gibi mevzuata ilişkin eğitimler de sunulmaktadır. Gerek sektör çalışanlarının gerekse bu sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite ya da teknik okul öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlanabileceği uzaktan eğitim portalimizle halihazırda kabul edilen 4 yeterliliğimize yönelik eğitim içeriklerine erişilebilmektedir. Önümüzdeki dönemde eğitimlerimizin içeriğini daha da zenginleştireceğiz.”

ELDER Akademik Danışma Kurulu, doktora ve Ar-Ge çalışmalarını destekleyecek

ELDER, üniversitelerle işbirliğini artırıyor. Bu kapsamda, elektrik dağıtım sektöründe öngörü çalışmaları yapması, doktora ve yüksek lisans tezlerini ve Ar-Ge çalışmalarını desteklemesi amacıyla ‘ELDER Akademik Danışma Kurulu’ kurulmuştu.

 

Elektrik dağıtım sektörü, geliştirdiği Ar-Ge projelerinin ve teknolojinin katkısıyla kayıp-kaçakla daha etkin mücadele ediyor. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hidayet Atasoy, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe ve Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, kayıp-kaçakla mücadelede aldıkları önlemleri anlattı.

Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü (BESK), Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (YEDAŞ) desteğiyle Almanya’da düzenlenen EasterCup Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü (BESK) Başkanı Yakup Özden, yönetim kurulu üyeleri ve sporcular, YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk'ü makamında ziyaret etti. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk'e yeni görevinde başarılar dileyen BESK Başkanı Yakup Özden, Berlin'de düzenlenen EasterCup Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda kendilerine verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti.

Genel Müdür Rıdvan Aktürk'ü ziyaretlerine, kazandıkları kupalarıyla birlikte geldiklerini ifade eden Yakup Özden, "YEDAŞ'ın sponsorluğu ve desteği bu önemli şampiyonaya katıldık ve başarılı olduk. Bu destek ve sponsorluk sayesinde şampiyonluk geldi" dedi.

“Ülkemize ve Samsun'a böyle bir mutluluğu yaşattığınız için teşekkürler”

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, BESK Başkanı Yakup Özden'i başarılarından dolayı tebrik etti. Aktürk, şöyle konuştu: "Ülkemize ve Samsun'a böyle bir mutluluğu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Samsun BESK sporcuları Almanya'da çok önemli bir şampiyonluğa imza attı. Başta Başkan Özden olmak üzere, emeği geçen tüm sporcularımızı, teknik heyetimizi tebrik ediyorum."

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk ile birlikte şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çektiren BESK'liler, "Bu şampiyonluğu başta YEDAŞ yönetimi olmak üzere bizlere destek verenlere armağan ediyoruz" dediler.

Kaynak : milliyet.com.tr

 

ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA), Türkiye’deki Akıllı Şehirler Projelerine destek verecek.  Hibe destek programına 26 Eylül 2016 tarihine kadar başvurulabilecek.

Program kapsamında, Tuatara Grup, Türkiye'deki akıllı şehirlere yönelik projeleri ve proje fikirlerini tespit edecek, değerlendirecek ve bu projelerin USTDA desteklerinden yararlanmalarına ilişkin öneride bulunacak. Bu değerlendirmeler neticesinde önerilecek projeler, USTDA'nın teknik yardım ve fizibilite çalışmaları fonlarından yararlanabilecek.

Söz konusu desteklerden yararlanmak isteyen kurumlar, proje fikirlerini anlatan bir doküman ile 26 Eylül 2016 tarihine kadar Tuatara Grup’a başvurabilecek. Akabinde Türkiye'de yapılacak toplantılar neticesinde seçilecek projelerin sahiplerinin komple bir proje teklif dokümanı sunması bekleniyor.

Tuatara Grup ekibi, 10-14 Ekim 2016 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek ve ilgili kurumlar ile akıllı şehirler konusunda -olası- USTDA proje destek fonları, dünyadan en iyi proje örnekleri, Türkiye'de gerçekleştirilebilecek projeler ve benzeri konularda görüşmeler ve değerlendirmeler yapacak.

Son başvuru tarihi: 26 Eylül

Destek programının başvuru ve değerlendirme süreci ise şöyle ilerleyecek. Proje Fikri Dokümanları, 26 Eylül 2016 tarihine kadar sunulabilecek. Arkasından proje sahipleriyle 4-10 Ekim 2016 tarihlerinde Türkiye'de bir dizi toplantı yapılması planlanıyor. Bu toplantılardan sonra Tuatara Grup, USTDA'ye Proje Fikri Dokümanlarının arasından önerdikleri projeleri kısa bir liste halinde sunacak. Listeye giren projelerden kapsamlı bir proje teklifi sunmaları bekleniyor. Bu aşamada Tuatara Grup, proje sahiplerine teklifleri hazırlamalarında destek olmayı sürdürecek. USTDA proje hazırlama tekliflerine www.ustda.gov ulaşılabilir.

USTDA seçilen projelere sadece fizibilite çalışması ya da teknik destek kapsamında fon sağlayacak.  Ancak gerek fizibilite, gerekse teknik destek kapsamındaki faaliyetlerin bir Amerikan şirketi tarafından yürütülmesi gerekiyor. Bu Amerikan şirketi rekabetçi bir ihale süreci sonrasında ya da tek kaynak olarak teklif sahibi tarafından belirlenecek.

Detaylar telekonferansla anlatılacak

Türkiye'den  akıllı şehirler ile ilgili bir projesi olan herhangi bir özel ya da kamu kurumu ya da bu tür kurumlar ile çalışan bir Amerikan şirketi hibe program için başvuru yapabilecek. Detaylar ile ilgili olarak 8 Eylül 2016 tarihinde Türkiye saati ile 16:30'da bir telekonferans yapılacak.

11 puntta karakter ile yazılmış 5 sayfayı aşmayan Proje Fikri Dokümanlarının şu hususları vurgulaması istendi:

  1. Teklif Sahibi: Projeyi öneren kurumun unvanı ve kısa tanıtımı yapılmalıdır.
  1. Projenin kısa tanıtımı: Projelerin akıllı şehirlere yönelik olarak ulaşım, enerji (gaz ya da elektrik), su, atık yönetimi, AFET yönetimi, e-vatandaş gibi uygulama alanlarında olması beklenmektedir. Projenin ticari olarak mevcut bir teknoloji kullanacak olması temel bir gereksinimdir.
  1. Finansal plan: Projenin toplam finansman ihtiyacı ile bunun hangi kaynaklardan, hangi koşullarda sağlanacağı yer almalıdır.
  1. Projenin Etkisi: Projenin çevresel, sosyal ve ekonomik sonuçlarına yer verilmelidir.
  1. İrtibat Kişisi: Projenin teklif sahibi nezdindeki yetkilisinin ismi ve her türlü iletişim bilgilerine yer verilmelidir. Bu yetkili isim ilgili kurumu ya temsil edebilmeli ya da kurumun yetkili isminin hibe başvurusundan haberdar olduğu ve bu desteği istediği açık olarak Proje Fikri Dokümanlarında yer almalıdır.

İlave bilgi ve sorular için irtibat numaraları şöyledir:

Partner ve Proje Yöneticisi Pamela Peseux : +1 301 776 6509 / +1 301 335 1725
Partner ve Teknik Uzman Doug Shuster  : +1 703 870 7164
Partner ve Teknik Uzman John Rezaiyan : +1 443 546 5781  

Kaynak : files.constantcontact.com