YFYİ Ödül Töreni

TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ DÜNYASININ PAYDAŞLARI, ODTÜ VE ODTÜ TEKNOKENT EVSAHİPLİĞİNDE, BU KEZ SAPANCA’DA BULUŞTU

Teknoloji girişimcileri, yatırımcıları ve girişim ekosisteminin önemli oyuncuları 1-2 Kasım’da Sapanca’da bir araya geldi. ODTÜ Teknokent’in ev sahipliği yaptığı etkinliğin destekleyenleri arasında Ana İş Ortağı Elginkan Vakfı, Organizasyon Ana İş Ortağı TEB, Ana Partnerler Elder ve EPDK ile İş Ortakları e-PttAVM, OSTİM, TechSquare ve TÜPRAŞ bulunuyor. Etkinlikte hem başarı hikayeleri anlatıldı, hem “Yeni Fikirler Yeni İşler 2019” girişimleri tanıtıldı, hem de girişimciler sektörün diğer oyuncularıyla tanışma imkanı buldu.

SAPANCA- Teknoloji Girişimciliği Dünyası’nın paydaşları, “Yeni Fikirler Yeni İşler” (YFYİ) girişimcilerini dinlemek için 1-2 Kasım’da Sapanca’da buluştu. ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından düzenlenen etkinlikte, Yeni Fikirler Yeni İşler’in 15.yılı özel etkinliği olan Inspiration Weekend gerçekleştirildi.

Bu sayede geçmiş ve 2019 yılı YFYİ girişimcilerinin, yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin önemli oyuncularıyla bir araya gelmesi sağlandı. Katılımcılar, iki gün süren programda, başarısızlık hikayeleri, ilham veren konuşmalar, yatırımcı sohbetleri ve YFYİ mezunlarından girişimcilik dünyasına bakış gibi, birbirinden özel içerikleri dinleme fırsatı buldular.

YFYİ Demo Günü de bu yıl, Inspiration Weekend içerisinde gerçekleştirildi. Hem fikir aşamasındaki girişimlere, hem de ticarileşme desteğine ihtiyaç duyan başlangıç aşaması startuplara destek olan YFYİ Hızlandırma Programında yer alan 24 girişimci, 2 Kasım sabahı Demo Günü’nde sunumlarını gerçekleştirdiler. İki gün boyunca YFYİ iş ortakları ve yatırımcılar ile bir arada olan girişimciler, YFYİ’nin geniş iletişim ağından faydalanarak ilk müşterilerine ulaşma ve yatırım görüşmeleri yapma şansı elde ettiler.

Girişimcilik dünyasının takım elbiseli kravatlı bir dünya olmadığını, farklı düşünce kalıplarıyla hayat bulduğunu vurgulamak amacıyla isimlendirilen, kıyafet kodunun kot pantolon olduğu “Jeans-only Gala ve Ödül Töreni” de etkinlikte yer aldı. Galada YFYİ iş ortakları tarafından sağlanan nakdi ödüller ve girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış ayni destek ödülleri sahiplerini buldu. Bu törende  YFYİ girişimcileri, aynı zamanda ODTÜ TEKNOKENT Kuluçka Merkezi’nde ofis imkanına sahip olduklarını da öğrendiler.

Girişimciliğin ve yenilikçiliğin merkezi ODTÜ

ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yozgatlıgil, ODTÜ’nün teknoloji tabanlı girişimcilik alanındaki lider ve öncü rolüne değindi: Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Mustafa Verşan Kök’ün vizyonuyla, üniversitemiz son 3 yılda; Girişimcilik, Araştırma ve Üniversite-Sanayi İşbirliği alanlarında ülkemizdeki üniversiteler içinde en önde gelen üniversite olmuştur.

ODTÜ’nün değer yaratan inovasyon ekosistemi stratejisi doğrultusunda araştırma yeteneği ve potansiyelini girişimcilikten sanayiye birçok alana aktardığına değinen Yozgatlıgil, yürütülen çalışmalar ve programlar ile üniversitenin akademisyenleri, öğrencileri ve araştırma merkezleri ile girişimcileri, teknoloji şirketlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını birbirine bağlayan bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

2020 yılında üniversitede yürütülen bu çalışmaların artarak devam edeceğini ve ODTÜ’nün girişimci ve yenilikçi üniversite misyonunu daha da ileriye taşıyacağını iletti.

Genel Müdür Alemdar’ın mesajları

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında, ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar Alemdar, ODTÜ TEKNOKENT’in, yaklaşık 20 yıldır, Türkiye’de teknoloji girişimciliğinin gelişmesinde nasıl önemli bir görev üstlendiğini anlattı. Teknoloji girişimciliği ekosisteminde rol model olduğuna ve YFYİ’nin de bu anlamda ilk ve öncü program olarak lokomotif görevi gördüğüne işaret etti.

Kendi girişimcilik serüveninden yola çıkarak, kalabalık girişimci eğitimlerine inanmadığını vurgulayan Alemdar, YFYİ 2019 sürecini; girişimci gibi yalın ve sonuç odaklı bir yaklaşımla, girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik planlanmış odaklı eğitimler ve yoğun mentorluklarla tamamladıklarını ifade etti.

2020 yılı için ODTÜ Teknokent’in planlarından bahseden Alemdar, kurumsal müşterilere ulaşmaya çalışan girişimciler için B2B ticarileşme programı, devlet kanalına satış yapmayı destekleyen B2G ticarileşme programı ve AR-GE derinliği yüksek iş fikirlerinin gelişmesi ve ticarileşmesi için ise TÜBİTAK BİGG sürecini destekleyen labda Kuluçka programını hayata geçireceklerini belirtti.

Dökümanlar