EPDK ve ELDER’DEN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTEK

EPDK ve ELDER, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Start-up Challenge yarışmasında iki girişimciye ödül verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek tarafından her yıl düzenlenen ve yeni girişimlerin en iyilerinin ödül ve yatırımlarla buluşturulduğu Big Bang Start-up Challenge yarışmasında bu yıl yatırım alanlar ve ödül kazananlar belli oldu. Toplamda 52 milyon TL‘den fazla yatırım ve ödül dağıtılan yarışmada enerji alanında değerlendirilen girişimcilere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER tarafından, toplam 100 bin TL ödül desteğinde bulunuldu. Girişimcilere ödülleri, EPDK Ar-Ge Komisyonu Üyesi Sadık Çakı ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Pınar tarafından verildi.

EPDK ve ELDER’DEN ÖDÜL ALAN GİRİŞİMCİLER

Big Bang Start-up Challenge yarışmasında ELDER ödülüne hak kazanan girişimciler şunlar oldu:

Car4Future Technologies: Elektrikli ve otonom araçlar için blok zinciri ile geliştirilen bir enerji paylaşım ağı olan girişim, elektrikli araçların enerjilerini diğer elektrikli araçlara ve tekrar şarj ünitelerine aktarmalarını sağlıyor.

Sensemoreio: Dünyanın en küçük kablosuz titreşim sensörünü üreten Sensemoreio, titreşim ölçümü ihtiyaçları için hızlı, kompakt ve kolay kullanımlı bir çözüm sunuyor. Kullanıcılar, 1kHz’e kadar olan titreşimlerin ölçümlerini en zorlu şartlarda dahi gerçekleştiriyor, Yardımcı mobil uygulama sayesinde ölçümler anında görüntülenebiliyor ve işlenebiliyor

Dökümanlar