PAKİSTAN HEYETİ, ELDER’İ ZİYARET ETTİ

Pakistan Maliye, Gelir, Ekonomi, İstatistik ve Özelleştirme Bakanlığı Heyeti, 10-11 Aralık 2015 tarihlerinde, Dünya Bankası Enerji ve Madencilik Grubu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti kapsamında Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’ni (ELDER) ziyaret etti. Heyet, Pakistan’da kamuya ait elektrik şirketlerinin hızlı bir şekilde özelleştirilmesi kararının alınmasının ardından, Türkiye’nin elektrik sektöründeki özelleştirme programının tasarımı ve uygulanması hakkında ELDER’den bilgi aldı.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, Türkiye’deki elektrik dağıtım sektörünün tamamen özelleştirildiğini ve ELDER’in elektrik dağıtım sektörünün tamamını temsil ettiğini aktardı. Türkiye’deki elektrik sektörüyle ilgili bilgi veren Yüksel, özelleştirme süreciyle ilgili heyetin sorularını yanıtladı. Heyette, Pakistan Özelleştirme Komisyonu Kıdemli Enerji Danışmanı Shahid Raza ve Dünya Bankası Danışmanları Kazim Saeed ve Fatima Kushnud yer aldı.

Dökümanlar