OTOMATİK TALEP YÖNETİMİ DÜZENLEME ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

“Otomatik Talep Yönetimi Düzenleme Çalıştayı, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ’de (KECTAŞ) bir pilot proje olarak, ABD Ticaret Kalkınma Ajansı (USTDA) hibesiyle ve ABD’li yenilikçi enerji şirketi Innovari tarafından 17 Mart 2016 Perşembe günü JW Marriott Otel’de” gerçekleştirildi. Çalıştayda otomatik talep yönetiminin elektrik dağıtım şirketlerine, tüketiciye ve düzenleme kurumuna faydaları anlatıldı, bu alanda ABD’deki düzenlemeler katılımcılarla paylaşıldı.

Çalıştayda, Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC) Eski Delegesi, Akin Gump Eş-Başkanı Suedeen Kelly, Kanada’nın Manitoba şehri ile ABD’nin 15 eyaletine maliyet etkin elektrik enerjisinin tedarikini sağlayan MISO’nun Direktörü ve Eski Başkanı Paul Feldman ve Innovari CEO’su Chris Hickman konuşmacı olarak yer aldı.

Gerçek örnek ve uygulamaların da paylaşıldığı Otomatik Talep Yönetimi Düzenleme Çalıştayı’nda, otomatik talep yönetiminin elektrik dağıtım şirketlerine, tüketiciye ve düzenleme kurumuna faydalarına ek olarak, bu alandaki engeller, çözüm önerileri, dünyadan başarı ve başarısızlık örnekleri, bu alanda başarısı kanıtlanmış yasal çerçeveler ve ABD’deki enerji piyasasının evriminin tarihçesi de anlatıldı.