ELDER, ALMANYA’DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM GEZİSİNE KATILDI

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) üyesi olduğu Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumu (ISSA), İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Gezisi organize etti. 11-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Dresden kentine düzenlenen eğitim gezisine ELDER’in üye şirketleri Başkent EDAŞ, Yeşilırmak EDAŞ, GDZ EDAŞ, Akdeniz EDAŞ, Vangölü EDAŞ, Meram EDAŞ ile ELDER yetkilileri katıldı.

ELDER’in İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu tarafından planlanan ve eğitim konuları önceden belirlenen eğitim programına, ISSA aracılığıyla, Almanya Devlet İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Enerji, Tekstil, Elektrik ve Medya Ürünleri Bölümü (BG ETEM) ev sahipliği yaptı. Eğitim programı çerçevesinde BG ETEM eğitim tesisinde hem teorik hem pratik dersler verildi. Eğitim programı süresince İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında ELDER Çalışma Grubu tarafından belirlenen özel konular hakkında bilgi alındı. Yeni teknoloji ile inşa edilen bir trafo merkezi ziyaret edilerek bakım çalışmaları izlendi ve sahada güvenlik açısından alınan tedbirlerle ilgili bilgi alındı.

ELDER ve ISSA arasında sağlanan iyi niyet anlaşması kapsamında, Almanya’dan 11-12 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul’a teknik ziyaret için gelecek olan heyete Enerjisa ev sahipliği yapacak. ELDER ve ISSA işbirliğini bir üst seviyeye taşımak istediklerini belirten ELDER sözcüsü Metin Doğan, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda 24-26 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya’da ortak bir zirve düzenleneceğini duyurdu. Eğitim konusunda da gelecekte iki kurum arasında bilgi paylaşımının devam edeceğini bildirdi.

ELDER kısa süre önce Meslek Yüksek Kurumu ile imzalanan protokol sonucunda elektrik ile ilgili bazı mesleklerde yeterlilik ve standart belirleme ile bu meslekleri belgelendirme yetkisini üstlendi. Bu kapsamda eğitim ile ilgili girişimlerde bulunacağını ifade eden ELDER yetkilileri, çalışmalarının yüksek nitelikli olması için uluslararası deneyimlerden faydalandıklarını belirttiler.

Dökümanlar