Elder

Big Bang Startup Challenge 2022 Enerji Dikeyi Sahnesi’nde 2 Girişime 400 Bin TL’lik Elder Özel Ödülü

İTÜ Çekirdek bünyesinde 7-8 Aralık tarihleri arasında Uniq İstanbul’da gerçekleştirilen Big Bang Startup Challenge 2022 Enerji Dikey Sahnesi’nde iki farklı girişim 400 bin TL’lik Elder Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Bugüne kadar 341 milyon TL’ye yakın ödül, nakit ve yatırıma ev sahipliği yapan Big Bang Challenge kapsamında gerçekleştirilen 5 farklı dikeyde toplamda 71 girişimin sunumu ardından en iyi 20 girişim belirlenirken Enerji Dikey Sahnesi’nde gerçekleştirilen sunumlar sonrasında ödül almaya hak kazanan projeler belli oldu.  Elder Genel Sekreteri Özge Özden Batarya Zekası Projesi’ne ve  Some Carbon Projesi’ne ödüllerini takdim etti.


ELDER'İN 2022’DE GİRİŞİMLERE VERDİĞİ DESTEK 1 MİLYON TL

İTÜ ARI Teknokent’in dünyada ilk 5’te yer alan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, 11 yıldır yürüttüğü programları ile 4 bin girişim ve 9 bin girişimciye destek olurken, her yıl ortalama 600 girişimi de bünyesine katıyor. 21 elektrik dağıtım şirketinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) de 2018 yılından bu yana İTÜ Çekirdek ile beraber girişimcilere ödül desteği sunuyor. Son olarak 8 Kasım günü Elder koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemeyi amaçlayan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın Demo Günü’nde, final sahnesinde sunumu yapılan 16 proje arasından 3’ü, 600 bin TL’lik Elder Özel Ödülü’nün sahibi olmuştu. Big Bang Startup Challenge 2022 Enerji Dikey Sahnesi sonrasında verilen 400 bin TL’lik ödülle birlikte Elder’in 2022 yılı içinde girişimlere verdiği destek 1 milyon TL oldu.

 

ENERJİM SENSİN PROGRAMI BUGÜNE KADAR 50 GİRİŞİME DESTEK VERDİ

2018 yılından beri sürdürülen Enerjim Sensin Programı kapsamında bugüne kadar 50 girişim desteklenirken bu girişimler bünyesinde istihdamı sağlanan kişi sayısı 213’e, toplam ciro ise 40 milyon TL’ye ulaştı. Enerjim Sensin Programı’nın desteklediği 4 girişim ise global pazarlara açılma fırsatını yakaladı.