Elder

“Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru İlerlerken İnsan Kaynakları Hep Merkezimizde Olacak”

 “Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru İlerlerken İnsan Kaynakları Hep Merkezimizde Olacak”

 

 “İş Hayatında Dönüşüm” mottosu ile ikincisi gerçekleştirilen Elektrik Dağıtım Sektöründe İnsan Kaynakları Zirvesi’nin açılışını yapan Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Elektrik dağıtım sektörümüz, yenilikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken, insan kaynaklarımız bu yolculuğun hep merkezinde olacak” dedi. Elektrik dağıtım sektöründe eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığın önemine de dikkat çeken Zaimler, “Daha eşit bir işgücü piyasası sektörümüzün gelişimi için kritik” değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından ikincisi düzenlenen “Elektrik Dağıtım Sektöründe İnsan Kaynakları Zirvesi” bu yıl “İş Hayatında Dönüşüm” mottosu ile online olarak gerçekleştirildi. Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileri, iş dünyasının profesyonelleri ve üniversite öğrencilerini aynı platformda buluşturan İK Zirvesi’nde, “Zor dönemlerde İK’nın gücü, yeni nesil İK uygulamaları ve trendleri, dijital dönüşüm, liderlik ve kişisel motivasyon” konuları ele alındı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Elektrik dağıtım sektörümüz, yenilikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken, insan kaynaklarımız bu yolculuğun hep merkezinde olacak. Çünkü bizim işimizin her tarafında insan var” diyerek şunları söyledi:

 Enerji sektörümüz hızla değişiyor, bu değişim sadece teknolojik yeniliklerle sınırlı kalmıyor; enerjinin sınırlı doğası ve jeopolitik değişimde büyük etkenler olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla; elektrik dağıtımı bu sürecin merkezinde yer alıyor. Enerji dünyasında elektrik dağıtımı ve şebeke yatırımları gerçekten çok önemli. Yeşil enerjiye geçiş yaparken, yenilenebilir enerji kaynaklarını şebekeye entegre etmek ve enerjiyi verimli bir şekilde dağıtmak başlıca görevimiz. Bu sürecin içinde, enerji dönüşümünü sağlayabilmek adına, teknik altyapımızı güçlendirme ve akıllı şebeke teknolojilerine yatırım yapma hedeflerimiz var. Enerji sektörünün karşılaştığı çevresel, sosyal ve ekonomik zorluklar, bizi yenilikçi çözümler üretmeye itiyor. İnsan kaynaklarının bu zorluklara yanıt verme kapasitesi, sektörün başarısında belirleyici bir unsur.”

 

“Daha Parlak Bir Enerji Geleceği İnşa Etme Yolunda Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

İş dünyasının karmaşıklığı ve rekabet koşulları göz önünde bulundurulduğunda, çalışanların sürekli gelişiminin hayati bir önem taşıdığına işaret eden Zaimler, “Bu zirve, sektörümüzün geleceğini birlikte inşa etmek için değerli bir fırsat sunuyor. Hepimiz, daha parlak bir enerji geleceği inşa etme yolunda önemli bir rol oynuyoruz. Sektörümüz, teknolojik, çevresel, sosyal ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya ve bu zorlukların üstesinden gelmek için insan kaynaklarımızın rolü hayati.  Küresel iklim değişikliği, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği elektrik dağıtım sektörünün öncelikli konuları arasında yer alıyor. İnsan kaynakları, bu zorluklara cevap verme ve fırsatları değerlendirme kapasitesini artırmada kilit bir faktör. Böylesi bir ortamda, insan kaynakları, sadece bir iş gücü yönetimi aracı olmaktan çıkıp, kurumsal dönüşümün merkezinde yer alıyor. Bu süreçte, insan kaynaklarımızın rolü, teknolojik yenilikler ve stratejik kararların temelinde yatan en değerli varlığımız olarak öne çıkıyor. Geleceği şekillendirecek stratejilerimizi belirlerken, insan kaynakları yönetimini merkeze almalıyız. Sonuç olarak, insan kaynaklarının dönüştürücü rolü, iş dünyasında sadece bugünün değil, geleceğin de başarısını belirleyen temel bir faktördür.”

 

“Eşitlik Önemli Ancak İşin Bir De Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Boyutu Var”

Elektrik dağıtım sektöründe eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığın önemine de dikkat çeken Elder Yönetim Kurulu Başkanı Zaimler, “Bu sadece doğru olanı yapmak değil, aynı zamanda işimizi daha iyi yapmak anlamına geliyor. Bu konuda ilk olarak istihdamda ve karar alma mekanizmalarında kadın ve erkek arasındaki dengeyi sağlamak adına atılan adımları desteklememiz gerekiyor. Daha eşit bir işgücü piyasası, hiç şüphesiz sektörümüzün gelişimi için oldukça kritik. Evet, eşitlik önemli, ancak işin bir de çeşitlilik ve kapsayıcılık boyutu var. Uluslararası kurumların yayımladığı raporlara göre, cinsiyet veya ırksal ve etnik çeşitlilik açısından üst çeyrekte yer alan şirketler, finansal getirilerde ulusal endüstri ortalamalarının üzerinde performans gösterme olasılığı daha yüksek. Bu, çeşitli ekiplerin sorunları daha hızlı çözebildiğini ve daha iyi kararlar alabildiğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

Genel Müdürler Sektörü Anlattı, İK Direktörleri Gençlerin Sorularını Yanıtladı

Açılış konuşmasının adından Enerjisa Dağıtım Şirketleri İnsan, Kültür ve Gelişim Grup Müdürü Sinem Yorulmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda “Genel Müdürlerin İK Ajandası” konuşuldu. Oturumda Meram EDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, SEDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi ve GDZ EDAŞ Genel Müdürü Uğur Yüksel, kadın istihdamı başta olmak üzere sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı için yapılması gerekenleri ele aldı.  Zirveye davetli konuşmacı olarak katılan Liderlik ve Yönetim Düşünürü Fazlı Oral da “İş Dünyasında Değişim ve Dönüşüm” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. 

Zirvenin son bölümünde ise CK Enerji İK ve Endüstriyel İlişkiler Grup Direktörü Barış Müstecaplıoğlu, Uludağ Enerji Grup İK Direktörü Cengiz Işık, Enerjisa Dağıtım Şirketleri İnsan, Kültür ve İdari İşler Direktörü Işılay Yüksel Eratay, Vangölü EDAŞ İK Direktörü Ömer Akman, Meram EDAŞ İnsan ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Iğnak Koçak, gençlerden gelen sorulara yanıt verdi.

Zirve’mizin yayın kaydını https://youtu.be/n2DpEZ4g2zo linki üzerinden izleyebilirsiniz.