ELDER 2. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı 15 -17 Şubat’ta Antalya’da

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, “Önleme Kültürü” temasıyla 15-17 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek. Üç gün sürecek olan kongrenin açılış konuşmalarında ELDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan, TES-İŞ Başkanı Mustafa Şahin, TEİAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan yer alacak.

Elektrik dağıtım şirketlerine farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla bilgi birikimi ve sektörel tecrübelerini bir araya getiren ELDER, dağıtım sektörüne özgü bir yaklaşımla İSG kültürü, topraklama ve yüksekte çalışma konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyor. “Önleme Kültürü” temasıyla gerçekleştirilecek olan “2. ELDER İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi”’nde; topraklamanın temel prensipleri ve uygulamaları, dağıtım sektörüne özgü yüksekte çalışma ve “İSG kültürü” kavramının anlamı ile bir şirkette “İSG kültürü nasıl oluşturulur?” konuları masaya yatırılacak. Ayrıca kongrenin son günü düzenlenecek olan interaktif oturum ile Türkiye’de İSG Kültürü Oluşturmada Paydaşların Katkısı üzerine katılımcıların interaktif bir şekilde görüş alışverişinde bulunabileceği bir ortam sağlanacak.

Kongreye yurtdışından davetli konuşmacı olarak katılacak olan Jacques Leparc İSG liderliği konusunda, Tim Bissett ise İngiltere’deki yüksekte çalışma uygulamaları konusunda bilgi paylaşımı yapıyor olacak. İş dünyasına ve kurumlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda yönetim sistemlerinin iyileştirilmesi ile iş yerlerinde elektrik enerjisindeki güvenlik standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunacak olan kongreye ağırlıklı olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından oluşan en az 250 profesyonelin katılımı bekleniyor.