E-Bülten SAYI-152

E-Bülten
Sayı: 152 - Ocak 2018

EBRD, Enerji Verimliliğinde Türkiye'ye Desteğe Hazır

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Türkiye'nin birincil enerji tüketimini yüzde 14 azaltmayı amaçlayan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı olumlu karşıladığı ve desteğe hazır olduğu bildirildi. EBRD'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı çerçevesinde alınacak önlemler için 11 milyar dolarlık yatırım planladığı belirtildi.
Detaylar haberimizde...

İngiltere Elektrik ve Gaz Perakende Piyasa Göstergeleri Açıklandı

İngiltere Elektrik ve Gaz Piyasaları Ofisi (OFGEM), gaz ve elektrik perakende pazarının izlenmesine yönelik kapsamlı veri toplamakta ve belirli periyotlarda analiz etmektedir. Bu analizler İngiltere'deki perakende enerji piyasalarıyla ilgili yıllık gelişmeleri izlemek isteyenler için kapsamlı bir çerçeve çizmektedir.

l

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar EUROGIA2020 Topluluğunun Başkan Vekili Seçildi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ Genel Müdürü Murat Pınar Aralık ayında, Avrupa Birliği’nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirmesi için oluşturduğu EUREKA ITEA3 çatısı altında faaliyet gösteren Eurogia2020 Topluluğu’nun Başkan Vekilliği’ne seçildi.

ÇEDAŞ’tan 40 kW Gücünde Enerji Santrali Ar-Ge Projesi

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından fonlanan Dağıtıma Gömülü Sistemlerin Etki Analizi ve Optimizasyonu (DAGSİS) projesi kapsamında hazırladığı “ÇEDAŞ 40 kW Güneş Enerji Santrali Ar-Ge Projesi” ile güneş enerjisinden elektrik üretimi sırasında güneş enerjisi (fotovoltaik) sistemlerinde kullanılan farklı panel çeşitlerine göre bölgesel bazda iklim koşullarını da göz önüne alarak verimlilik ve maliyet analizi yapıyor.

Haberin Devamı

AB Üye Devletlerinde Enerji Kullanımının Azaltılmasını Teşvik Edecek Etkin Bilgi Önlemleri

AB'nin 2020 yılına kadar birincil enerji tüketimi hedefinde %20 oranında bir düşüş sağlama hedefine ulaşması için tüketici davranışlarında ve enerji tüketim uygulamalarında değişiklik yapılması gerekmektedir.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Almanya’da iklim değişikliği hedefleri ötelenince Almanya’daki 2020 yılı elektrik kontrat fiyatları hızla düştü. ABD’nin çelik ihracatı ile ulusal güvenlik ilişkisini görüşecek, Avrupa’dan %13-14 ithalat yapıyor, tarife gelebilir. Haftanın konusu Groningen gaz sahası.
Gündemin Devamı

DistribuTECH Konferansı ve Fuarı