E-Bülten SAYI-109

Sayı: 109 - Mart 2017

“Özelleştirmeyle Kayıp-Kaçak Oranını Düşürme Hedefinde
Ciddi Mesafe Kaydedildi”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım sektöründeki özelleştirmelerden sonra kayıp-kaçağı düşürme hedefinde ciddi mesafe alındığını ifade etti.

Video için Tıklayınız

“İşsizliğin Çözümü Özel Sektör Yatırımları”

Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu tarafından her yıl düzenlenen Youth Economic Forum’17 bu yıl da alanında öncü iş adamlarını ağırladı. Öğrencilerle bir araya gelen ELDER - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, deneyim ve tecrübelerini aktardı.
Detaylar haberimizde...

SEDAŞ Trafo Arızalarını %70 Oranında Azalttı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de verdiği elektrik dağıtım hizmetlerinde kullandığı trafolarda oluşan arıza sayısını son yıllarda giderek azaltırken 2016 yılında bu oran % 70’e kadar ulaştı.

2017’de En Fazla Tasarruf Eden 10 Aileye ÇEDAŞ’tan Bedava Elektrik

Enerjinin verimli kullanılması konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen ÇEDAŞ, ‘Tasarruf Ediyorum’ projesini başlattı. Sivas, Tokat ve Yozgat’taki öğrenci ailelerinin katılacağı projede, 2017’de elektrik tüketimini 2016’ya göre en fazla düşüren ilk 10 aileye ÇEDAŞ bedava elektrik verecek. Projeye başvurular 1-20 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Enerji Verimliliğinin Finansmanında Online Dönem:
Projeler ‘Uçacak’

Avrupa’daki küçük ve orta ölçekli enerji şirketlerinin enerji verimliliği projelerinde finansmana erişimini kolaylaştırmak için bir platform oluşturuldu. Söz konusu platform ile, şirketlere ön yeterlilik aşamasında bilgi sağlanacak; sonrasında ulaşılan yatırımcı ağı ile de şirketler uygun finansman çözümleri ile eşleştirilecek.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Dinamik Verimlilik ve Teşvik Düzenlemeleri: Elektrik Dağıtım Şirketlerine Yönelik Bir Uygulamaları
Yazarlar: Rahmatallah Poudineh, Grigorios Emvalomatis ve Tooraj Jamasb

Verimlilik ve verimlilik analizi, dağıtım şirketlerinin teşvik temelli regülasyonlarda düzenlenmesinde merkezi bir kavramdır. Bununla birlikte, karşılaştırmalı değerlendirmelerden elde edilen verimlilik ölçümleri ağırlıklı olarak kısa vadeli performansı yansıtmaktadır ve uzun vadeli süreçte firma için anlık bir bilgi sağlamaktadır. Öte yandan, firmaların kısa vadeli davranışlarını etkileyen faktörler, firmalar yatırım yaparken anında düzeltilemeyebilir.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• FT, İngiltere’de kömür iki yıl öncesine kadar elektrik üretiminde %23 paya sahipti, geçen sene %9’a düşerek rüzgarın bile gerisinde kaldı. Bu düşüş karbon fiyat tabanı (carbon price floor) ile oldu. Nisan 2015’te 18 sterlin/ton’a (2 misline) çıkarılan vergi ile, gaz üretimi arttı, kömür çakıldı.
Gündemin Devamı

“Enerjide dışa bağımlılık sona erecek”
ÇEDAŞ, 2023 Yılına Kadar Tokat'a 350 Milyon Liralık Yatırım Yapacak
“Türkiye, Enerji İhraç Eden Bir Ülke Olacak”