E-Bülten SAYI-111

E-Bülten
Sayı: 111 - Mart 2017

Akıllı sayaçlarda standardizasyon şart

ELDER - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ile merkezi Belçika’da bulunan ve akıllı sayaçların standardizasyonu üzerinde çalışmalar yürüten Prime Alliance, “Akıllı Sayaçların Standardizasyonu Çalıştayı”nı gerçekleştirdi. Çalıştayda, elektrik hizmetinin tüketiciye daha kaliteli ulaştırılması için enerji endüstrisinde standartların mutlaka kullanılması gerektiği vurgulandı.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Elektriğe bağımlı hastalara EDAŞ’lardan kesintisiz elektrik hizmeti

Elektrik dağıtım şirketleri, yatırım çalışmaları için gerçekleştirdikleri planlı bakım onarım ya da arızalardan kaynaklanan kesintilerden, sağlık sorunları sebebiyle elektriğe bağlı olan vatandaşların etkilenmemesi için büyük bir titizlikle çalışıyor.

Haberin Devamı

Ofgem: “Tüketici davranışları ve alışkanlıklar akıllı sayaçların yaygınlaşmasını etkiliyor”

İngiltere'nin enerji regülatörü Ofgem, yayımladığı raporda, akıllı şebekelerin yaygınlaşmasını zorlaştıracak unsurlara dikkat çekti ve tüketici alışkanlıklarının buradaki en önemli etkenlerden bir tanesi olduğunu belirtti.

AB ülkeleri yenilenebilir enerjide 2020 hedeflerini yakalıyor

Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat’ın yaptığı açıklamaya göre, üye ülkelerin toplam elektrik tüketiminde yenilenebilir enerjinin payı son 10 yıl içerisinde neredeyse 2 katına yükseldi ve 2015 yılında yüzde 16.7’ye ulaştı.

EKS/SCADA SİSTEMLERİNE YÖNELİK ZARARLI YAZILIMLAR
Amerikan National Cybersecurity and Communications Integration Center tarafından Mart 2017 tarihinde yayınlanan bu makalede Endüstriyel Kontrol /SCADA (EKS/SCADA) sistemlerine yönelik zararlı yazılımlar incelenmiş ve bu zararlı yazılımlarla nasıl başa çıklacağına dair bilgiler paylaşılmıştır.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• ABD’de Ocak 2011’den beri 600,000 elektrikli araç satılmış. 30 şehir 10 milyar$lık 114,000 araç/vasıta daha alacak gibi. 2017’nin ilk iki ayında ABD’de elektrikli araba satışları 2016’nın gözle görülür şekilde yukarıda.
Gündemin Devamı

ELDER, elektrik dağıtım sektörünün öncüsü konumunda
“Özelleştirmeyle kayıp-kaçak oranını düşürme hedefinde ciddi mesafe kaydedildi”
“Enerjide dışa bağımlılık sona erecek”