E-Bülten SAYI-113

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 113 - Nisan 2017

ELDER Yönetim Kurulu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı
ziyaret etti

ELDER - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ı makamlarında ziyaret etti.
Detaylar haberimizde...

Dağıtım sektöründe ilk Ar-Ge merkezini Dicle Elektrik kurdu

Dağıtım hizmeti verdiği illerde enerji kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için teknolojik yatırımlara ağırlık veren Dicle Elektrik Dağıtım, Ar-Ge merkezi açmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay alarak ülkemizde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketi arasında Ar-Ge merkezi kuran ilk şirket oldu.

Haberin Devamı

Elektrik dağıtım şirketlerinin mobil işgücü artacak

ABD’li elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketleri, önümüzdeki 3 yıl içerisinde mobil işgücünün artmasını öngörüyor. Mobil işgücünün faaliyetlerinde nesnelerin interneti ve akıllı şebeke teknolojilerinin önemli etkilerinin olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Kömür üreticileri ve enerji sektörü, Uluslararası Temiz Kömür Zirvesi’nde buluşacak

Kömür üretimi ve enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalar ile kamu kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya geleceği Uluslararası Temiz Kömür Zirvesi, 18-19 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Pullman Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Özelleştirmenin fiyat ve işgücü verimliliği üzerindeki etkileri: İsveç elektrik dağıtım sektörü
Yazan: Erik Lundin

Bu raporda, özelleştirmelerin İsveç elektrik dağıtım sektörüne olan etkilerini inceledim. Dağıtım şebekelerinin çoğunluğu kamuya ait olduğu için, fiyat ve iş gücü verimliliğinin tanımlanması için yapay bir kontrol yöntemi kullanıldı. Yapay muadilleriyle kıyaslandığında, devralınan şebekelerin, işgücü verimliliğini ortalama yüzde 18 oranında artırdığı ve fiyat üzerinde hiçbir ek yükü bulunmadığı tespit edildi.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• ABD’nin birincil enerji üretimi (elektrik değil), 2009’dan beri ilk defa düştü. 2015’e göre %4 düşen birincil enerji üretiminde, fosil yakıtlar %7 düşüş gördü. Kömür 2016’da %18 düşerek 1978’den beri en düşük seviyesine geldi. Petrol %5, doğalgaz %2 düştü. Yenilenebilir de %7 arttı.
Gündemin Devamı

YEDAŞ bu yıl da En İyi İş Yeri Ödülü'nün sahibi oldu
Akıllı sayaçlarda standardizasyon şart
ELDER, elektrik dağıtım sektörünün öncüsü konumunda