E-Bülten SAYI-114

E-Bülten
Sayı: 114 - Nisan 2017

Milli Enerji Hamlesi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Enerji ve Maden Politikası Stratejisi kapsamında madencilik, petrol, doğalgaz, elektrik ve yenilenebilir enerji ile nükleer enerji alanlarında Türkiye’nin gelecek vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Detaylar haberimizde...

UEDAŞ’tan canlı destek

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) hizmet vermekte olduğu bölgesinde yaşayan tüm vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. UEDAŞ Mobil Uygulaması kısa sürede binlerce kişi tarafından indirildi.

Haberin Devamı

YEDAŞ, dijitalleşme ve şebeke geliştirme yolunda
önemli adımlar atıyor

Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya illerinde faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana uluslararası standartlarda elektrik dağıtımı kalitesini hedefleyen YEDAŞ, şebeke yapısında, teknoloji, Ar-Ge faaliyetlerinde ve Çağrı Merkezi alanında yenilikçi uygulamalar ve yatırımlarla geliştirmeler yapmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık’tan güneşte yeni rekor

Birleşik Krallık’ta güneş santrallerinden üretilen elektrikte yeni bir rekor kırıldı ve 08 Nisan 2017 tarihinde 8 bin megavat ile en yüksek üretim miktarına ulaşıldı.

Haberin Devamı

Elektrik dağıtım şirketlerinin iş yapış biçimleri değişiyor

Belçika’da bir işletme okulu olan Vlerick Business School, Avrupa’da elektrik dağıtım hizmeti sağlayan 2 bin 300’den fazla elektrik dağıtım şirketine 2020 yılına ilişkin öngörülerini sordu.

Haberin Devamı

Tarife tasarımında en iyi uygulamalar
Hazırlayan: Ahmad Faruqui, Phil Hanser ve Neil Lessem

“Tarife tasarımında en iyi uygulamalar başlıklı sunumda, elektrik dağıtımında tarifelerin nasıl oluştuğu ve tarife tasarımının neden önemli olduğu anlatılıyor. Sunumda, tarifelerin tasarımında 5 temel ilke olduğu da vurgulanıyor. Bu 5 temel ilke ekonomik verimlilik, eşitlik, gelir yeterliliği ve istikrarı, fatura istikrarı ve tüketici memnuniyeti olarak sıralanıyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Norveç’te kısa mesafelerde fjordlarda elektrikli feribot denemeleri başladı. Elektrik ve hibrit feribotlar kullanılması gündemde. 800 kWh, 11 tonluk piller kullanan sistem, günlük 34 kere 20 dakikalık geçişte 150 kWh kullanıyor. Ama şarj için bağlandıkları yerlerin nüfusu az olduğundan orada da pil var.
Gündemin Devamı

ELDER Yönetim Kurulu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti
YEDAŞ bu yıl da En İyi İş Yeri Ödülü'nün sahibi oldu
Akıllı sayaçlarda standardizasyon şart