E-Bülten SAYI-115

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 115 - Nisan 2017

Referandumda enerji arz güvenliği gün boyu takip edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, halk oylaması süresince herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü binasında kurulan Koordinasyon Merkezi'ne canlı bağlandı. Bakan Albayrak, “Asayiş berkemal mi?” diye sordu.
Detaylar haberimizde...

EPDK’dan yaklaşık 9 milyon aboneyi koruyacak yeni düzenleme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest tüketicileri korumayı amaçlayan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını” yayımladı. Taslak, sözleşmede tüketici aleyhine değişiklik yapılamamasını ve tüketiciye ilave bedel yansıtılamamasını öngörüyor.

Haberin Devamı

Enerjisa, bir kez daha Türkiye’nin en itibarlı enerji markası seçildi

Türkiye İtibar Akademisi tarafından 6’incisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Enerjisa, bir kez daha enerji sektöründe Türkiye’nin “En İtibarlı Markası” oldu.

Küresel şebeke iletişim pazarının büyüklüğü 15.4 milyar dolara ulaşacak

Elektrik dağıtım sektöründe, mobil iletişim teknolojilerinin payı giderek artıyor. Yapılan araştırmaya göre, küresel şebeke iletişimi pazarının büyüklüğü 2021 yılında 15.4 milyar dolara ulaşacak.

Haberin Devamı

Tesla, ABD’nin piyasa değeri en yüksek otomotiv firması oldu

Enerji depolama, elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan Amerikalı Tesla Motors’un hisse başına değeri New York borsasında 313.73 dolara kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Elektrik sektörünün yönetiminde coğrafi bilgi sisteminin yeri
Yazan: Surendra Kumar Yadav

Enerji sektörü yönetimi için uygun alanların seçimi, en ideal yolu bulma, profil analizleri, kule ve kabloların mühendislik tasarımı ve maliyet tahmini Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kullanılarak yapılabilir.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Almanya’da rüzgar rekoru 38.5 GW, hidro %50 daha güçlü. Nükleer de son dönemin en düşüğünde. Neckarwestheim II, en genç reaktör de yakıt çubukları bu hafta değişecek ama 2022’de kapatılacağından yakıt çubukları incelenecek, sadece gerekliler değişecek. 2016’da da bir reaktöre malware bulaşmıştı.
Gündemin Devamı

Milli Enerji Hamlesi başladı
ELDER Yönetim Kurulu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti
YEDAŞ bu yıl da En İyi İş Yeri Ödülü'nün sahibi oldu