E-Bülten SAYI-119

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 119 - Mayıs 2017

Elektrik Dağıtım Şirketleri İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimlerinden Başarı ile Çıktı

Elektrik dağıtım şirketlerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında yüzde 62’si denetlendi. Şirketler bu denetimlerin ardından iş sağlığı ve güvenliğinde yüzde 85 iyileşme sağladı.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Türkiye’nin İlk Mikro Şebekesini Kuran Başkent EDAŞ, ITEA’dan Ödül Alan İlk Türk Dağıtım Şirketi Oldu

TÜBİTAK desteği ile 2014 yılında başlayan ve liderliğini Başkent EDAŞ’ın yaptığı SEAS-Gölbaşı Mikro Şebeke Demonstrasyonu, Avrupa’daki son 10 yılın en inovatif projesi oldu. Proje 7 ülkeden 33 şirketin iş birliğiyle hayata geçti

Pompaj Depolamalı HES’ler Arz Güvenliğine Katkı Sağlıyor

Pompaj depolamalı HES’ler enerji üretimi, sağladığı maliyet avantajı ve enerji depolama kapasitesi ile arz güvenliğine katkıda bulunmasıyla dikkat çekiyor.

İspanyol Iberdrola Hakkında Soruşturma Açıldı

İspanya Yüksek Mahkemesi, özel elektrik şirketi Iberdrola aleyhinde elektrik fiyatlarını manipüle ettiği gerekçesiyle soruşturma açtı.

Enerji Sistemleri için Siber Güvenlik Eğitimi Gerçekleştirildi

ELDER- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve Prema Mühendislik Danışmanlık tarafından organize edilen "Enerji Sistemleri için Siber Güvenlik Eğitimi" 11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Meyra Palace Hotel'de elektrik dağıtım şirketleri ve enerji sektörünün öncü kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

EKS / SCADA Sistemlerinde 3 Önemli Güvenlik Trendi

OT ve IT ağlarının yakınsaması nedeniyle mevcut EKS/SCADA sistemlerinin istismar edilme riski dramatik olarak artıyor.
EKS / SCADA sistemlerindeki en önemli güvenlik trendlerini anlatan aşağıdaki yazı, yazılmasının üzerinden yaklaşık 3 yıl yıl geçmiş olmasına rağmen hala güncelliğini koruyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

Avustralya’da geçen seneki elektrik kesintisinde 456 MW rüzgar susunda Alcoa’nın 30 yıldır çalışan alüminyum tesisine elektrik verilemedi ve 23 milyon $ zarar oluştu. Piller deva mı? İngiltere geçen ay 1.3 milyar $, 4 yıllık Endüstri strateji fonu ile pilleri destekleyecek. Piller tek çözüm değil.
Gündemin Devamı

ADM - GDZ Elektrik Dağıtım’dan İş Güvenliğinde Akıllı Çözüm
Yatırımlar artıyor, odak noktamız tüketici
ELDER, Rekabet Hukuku, Çağrı Merkezi ve Siber Güvenlik Eğitimleri verecek