E-Bülten SAYI-120

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 120 - Mayıs 2017

Tancan: “Dağıtım Alt Yapısı İyileştirilecek”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, "Vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz olarak elektrik enerjisine erişimlerinin sağlanması için iletim ve dağıtım alt yapısının rehabilite edilmesini sağlayacağız” dedi.
Detaylar haberimizde...

UEDAŞ Denizaltı Elektrik Arızalarına ‘Robotla’ Müdahale Edecek

Hizmet bölgesi olan Güney Marmara’da birçok adaya elektrik hizmeti ulaştıran Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, (UEDAŞ), denizaltında oluşabilecek arızalara anında müdahale etmesi için bir robot geliştirdi.

SEDAŞ’tan 10 Aileye Elektrik Ödülü

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), 2017 yılında elektrik tüketimini 2016’ya göre en fazla düşüren ilk 10 aileyi ödüllendirecek.

Akıllı Şebekeler İçin Enerji Depolama Pazarı Yılda %73 Büyüyecek

Akıllı şebekeler için enerji depolama pazarının 2016-2020 yılları arasında yılda ortalama yüzde 73'lük bir büyümeye sahip olacağı kaydediliyor.

Verimli Enerji Depolama ve Dağıtımında İşbirliği Fırsatı

Avrupa ülkeleri ve Japonya arasında Verimli Enerji Depolama ve Dağıtımı alanında işbirliği fırsatı yaratacak çağrı programı açıldı. Çağrıya son başvuru tarihi 14 Temmuz 2017 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Elektrik Üretiminde Güvenliğin Önemi Gün Geçtikçe Artıyor...

Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) ve BAE Systems, Amerikan Elektrik Üretimi Sistemlerine yapılacak olası siber saldırılar esnasında kullanılacak alternatif bir iletişim ağı oluşturmak üzere kolları sıvadı! Programın amacı, “Kurumsal IP ağlarının ve enerji altyapılarının siber ataklara karşısında korunmasını temin edecek bir teknoloji geliştirmek” olarak açıklandı.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• İngiltere açık deniz rüzgar projelerinde %50 istihdam ve malzemede yerlilik istiyor. İngiltere’de açık deniz rüzgar gücünün bugün ki 5 GW’dan 2020’deki 10 GW’a çıkması bekleniyor. Liverpool açıklarındaki 32 tane 8 MW’lık türbin de dünyanın en büyüklerinden. Açık denizde türbin ve kanatlar maliyetin %30-40…
Gündemin Devamı

Elektrik Dağıtım Şirketleri İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimlerinden Başarı ile Çıktı