E-Bülten SAYI-122

E-Bülten
Sayı: 122 - Haziran 2017

Konutlara 2 Ayda Elektrik Aboneliği

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yerleşim merkezlerindeki konutların elektrik aboneliği işlemlerinin gerçekleştirilebileceği azami süreleri belirledi. Bağlantı süresi 2 ila 18 ay arasında sınırlı olacak.
Detaylar haberimizde...

AEDAŞ'tan Yüzde 100 Yerli “Akıllı Mühür” Projesi

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) bünyesinde bulunan Yatırım ve Ar-Ge Direktörlüğü ile Kayıp-Kaçak Direktörlüğü’ne bağlı mühendis ve uzmanlar tarafından yüzde 100 yerli imkânlarla geliştirilen ‘Akıllı Elektronik Mühür Sistemi Projesi’ sahaya indi. Proje kapsamında prototipler üretilirken yüksek tüketimli büyük müşterilerde ilk uygulama başladı.

Binalarda Enerji Verimliliği ve Konfor İlişkisi

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'de Yapı Bilimleri Programı Profesörü ve Yapılı Çevre Merkezi ortak yöneticisi olan Gail Brager, binalarda enerji verimliliği ile bina sakinlerinin konforunu artırmak gerektiğini ifade ederek bu iki kavram arasındaki ilişkiyi anlattı.

Uluslararası Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi Düzenlendi

Kömür Üreticileri Derneği, Türkiye’de ilk defa yerli kömür ve teknolojilerinin kullanımı arttırmak için Uluslararası Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi”ni düzenledi.

Haberin Devamı

From Distribution Networks to Smart Distribution Systems: Rethinking the Regulation of European Electricity DSOs
Dağıtım Şebekelerinden Akıllı Dağıtım Şebekelerine: Avrupa Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Regülasyonlarının Yeniden Düşünme
THINK/Final Raporu (2013)

Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı tarafından fonlanan THINK projesinin final raporuna göre, teknolojik gelişmeler bugünün elektrik piyasalarını yeniden şekillendiriyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Dünyadaki en büyük ve garip piller: (bence) Advanced Rail Energy Storage, ağır bir lokomotifi yokuş yukarı elektrikle çıkarıp, bırakırken elektrik üretmek; Alaska’da elektrik vinçlere destek sağlayan uçarteker (flywheel), vinç yukarı kaldırınca depodan güç çekiyor, indirirken güç depoluyor.
Gündemin Devamı

Elektrik Dağıtımında Vatandaşın Memnuniyeti %53 Arttı
Tancan: “Dağıtım Alt Yapısı İyileştirilecek”
Elektrik Dağıtım Şirketleri İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimlerinden Başarı ile Çıktı