E-Bülten SAYI-123

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 123 - Haziran 2017

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen:
“Yatırımlar Arttıkça Vatandaş Memnuniyeti De Artacaktır”

Elektrik dağıtım şirketleri, 2016 yılı yatırım sonuçlarını açıkladı. 2016 yılı yatırım yükümlülükleri olan 3,5 milyar TL üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiler. Şirketlerin sadece şebeke yatırımları 3,7 milyar TL tuttu.
ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, 2017 yatırımlarını da yine bütçe yükümlülüklerinin üstünde planladıklarını vurguladı.

Çocuklara Enerjiyi Ali ve Robotu Volt Anlatacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çocuklara enerjiyi Ali ve robotu Volt ile anlatacak. 4 ve 5’inci sınıflara dağıtılan “Ali’nin Enerji Serüveni” isimli dergi ile çocuklarda enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi, enerji verimliliği gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

"Şirketler Ar-Ge Yatırımlarını Esas Faaliyet Olarak Görmeli"

Bünyesindeki ADM EDAŞ ve GDZ EDAŞ ile Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa’da elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Bereket Enerji Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji Günlüğü’nün sorularını yanıtladı. Saldanlı, şirketlerin Ar-Ge yatırımlarını esas faaliyet olarak görmesi gerektiğini vurguladı.

Mercedes, Enerji Depolama Üniteleri İle Evlere Girecek

Araba Mercedes-Benz Energy, enerji depolama sistemleri ile Birleşik Krallık’ta evlere girecek.

Haberin Devamı

Şebeke Regülasyonun “En İyi Uygulamalarının Bileşenleri"ni Keşfetmek: Elektrik Endüstrisi Örneği
Yazarlar: Aoife Brophy Haney / ESRC Electricity Policy Research Group and Judge Business School, University of Cambridge
Michael G. Pollitt / ESRC Electricity Policy Research Group and Judge Business School, University of Cambridge

Bu raporda, 40 ülkedeki regülatörlerin anket yanıtları ‘en iyi uygulama indeksi’ ile araştırıldı. Araştırmanın sonuçları, siyasi ve ekonomik kurumların yanı sıra komşu ülkeler ve bu ülkelerdeki regülatörlerin davranışlarının belirleyici olabileceğini gösterdi.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Geçen haftaki 2050’ye elektrik piyasa tasarımı toplantısında; “kayıp para problemi gelecekte, geçmiş bir konu olabilir”, “kapasite için bir bedel hala tartışmalı”, “tüketici istediği güvenilirlikte ücret ödemek isteyebilir”denildi.
Gündemin Devamı

Konutlara 2 Ayda Elektrik Aboneliği
Elektrik Dağıtımında Vatandaşın Memnuniyeti %53 Arttı
Tancan: “Dağıtım Alt Yapısı İyileştirilecek”