E-Bülten SAYI-125

E-Bülten
Sayı: 125 - Haziran 2017

ELDER Mesleki Yeterlilik Sınavlarına Başladı

ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, elektrik dağıtım sektöründe görev yapan kişilere yönelik mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının yapılmaya başlandığını belirterek, "Sektörde belgesiz çalışanın kalmaması hedefleniyor. Bu sayede çalışanlar iş güvenliği ve işçi sağlığı hakkında da bilinçlenecek." dedi.
Detaylar haberimizde...

BEDAŞ’tan Belediyeler İçin Yeni Talep Takip Programı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Murat Yiğit, yüksek müşteri memnuniyeti ve kesintisiz enerji için belediyelerle koordinasyonu güçlendirecek özel bir yazılım programı geliştirdiklerini belirtti.

Dicle EDAŞ Geri Dönüşüm Atölyesi Kurdu

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. , atıl durumda olan malzemeleri tekrar sisteme kazandırmak amacıyla hizmet bölgesinde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geri kazanım merkezleri oluşturdu.

BNEF Elektrik Sektörü İçin 2040 Yılı Tahminlerini Açıkladı

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) elektrik piyasalarına ilişkin öngörülerin yer aldığı New energy Outlook (NEO) raporunu yayımladı.

Elektrik Şebekeleri: Altyapı ve Operasyonlar

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) 2013 yılında hazırladığı “Elektrik Şebekeleri: Altyapı ve Operasyonlar” raporunda Elektrik Güvenliği Aksiyon Planı’na (ESAP) yer veriliyor. Raporda, üretim, yatırım, şebeke operasyonları bölgesel elektrik piyasası bütünleşmesi, talep katılımı ve acil duruma karşı hazırlı olmak başlıklarına dikkat çekiliyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Günün haberi, Trump’un Meksika sınırına “güneş duvarı” yapacağını açıklaması ardından Çin güneş üreticilerinin hisselerinin yükselmesi. ABD Başkanı Trump, Meksika duvarını “güneş duvarı” yapacak böylelikle elektrik üretimi ile yapım masrafını ödeyecek. Duvar 3207 km uzunluğunda olacak. 8-12 milyar$’a mal olması bekleniyor, belki daha fazla. Ama güneş duvarı olursa maliyet ne olur, net değil haberde.
Gündemin Devamı

Kaçakla Mücadelede Teknoloji Dönemi
ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen: “Yatırımlar Arttıkça Vatandaş Memnuniyeti De Artacaktır”
Konutlara 2 Ayda Elektrik Aboneliği