E-Bülten SAYI-127

E-Bülten
Sayı: 127 - Temmuz 2017

3. Nükleer Santral İçin Çalışmalar Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu ve Sinop'tan sonra Türkiye'de üçüncü nükleer santral yapımı için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Bereket Enerji’nin 2017 Yatırım Hedefi “574 Milyon Lira”

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve ELDER Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Saldanlı, 2016 yılında ADM-GDZ hizmet bölgesine 492,5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2017’de 574 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Enerjilerini Dalış Yapmak İsteyen Çocuklar İçin Harcadılar

Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yurt ve Sevgi Evlerinde kalan 20 çocuğa, TREDAŞ sponsorluğunda “Enerjimiz Çocuklarımız İçin” sloganıyla Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan İbrice Limanı’nda bir günlük dalış eğitimi verildi.

CEER “Herkes İçin Temiz Enerji” Konusunda Bildiri Yayınladı

CEER, dağıtım ve iletim ağı tarifeleri ve teşvikleri üzerine Avrupa Enerji Düzenleyicileri Konseyi (CEER) elektrik sektöründe esneklik konusunda bir bildiri yayınladı. Bildiri, Avrupa Komisyonunun elektrik sisteminin esnekliği ile ilgili önerileri üzerine Ajans ve düzenleyicilerin görüşlerini sunuyor.

A Reasonable Price for Electricity
ELEKTRİKTE MAKUL BİR FİYAT

Özellikle son on yılda tüketicilerin elektrik masrafları, çoğunlukla artan şebeke tarifeleri ve vergilerin bir sonucu olarak, ortalama enflasyon oranına oranla orantısal olarak artış gösteriyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• 2040’da yollardaki arabaların %33’ü, satışların %54 elektrikli olacak ve 8mv/g petrol talebini azaltacak. 2016’daki 700,000 elektrikli araba satışı, 2021’de 3 milyona çıkacak. Avrupadaki araba satışlarının %5i elektrik olacak. Fransa da 2040’da benzin ve dizel araba satışlarını yasaklayacağını duyurdu. Fransa Çevre Bakanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “çok zor bir amaç, fakat çözüm orada.” dedi.
Gündemin Devamı

Enerji Düzenlemesinde Yeni Dönem
ELDER Mesleki Yeterlilik Sınavlarına Başladı
Kaçakla Mücadelede Teknoloji Dönemi