E-Bülten SAYI-132

E-Bülten
Sayı: 132 - Ağustos 2017

Eski Kömür Santrallerine 2019’a Kadar Filtreleme Zorunluluğu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan 18 Mart Çan Termik Santrali İşletme Müdürlüğünü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 15 milyar ton kömür rezervine sahip olduğunu belirtti.
Detaylar haberimizde...

ENERJİSA Dağıtım Şirketleri Sektördeki İlk Stevie Awards Ödülünü Aldı

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), Başkent ve Toroslar EDAŞ dünyanın en başarılı kurumlarını değerlendiren Stevie Uluslararası İş Ödülleri 2017'de "Yılın Müşteri Hizmetleri" ödülünü kazanarak, bu ödülü Türkiye'ye getiren ilk şirket oldu.

TREDAŞ’tan
Saha Personeli Eğitimi

Trakya Elektik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yer alan teknik eğitim merkezinde şirketin tüm saha çalışanlarına temmuz sonu itibarıyla 68 saatlik eğitim verdi.

İlk Yerli Güneş Panel Üretim Fabrikası Ankara’da Kuruluyor

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Dr. Murtaza Ata, Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş projesi kapsamında kuracakları ve Türkiye’nin ilk entegre panel üretim fabrikası yatırımı için hazırlıklara başlandığını belirtti.

SOSYAL SORUMLULUK BAĞLAMINDA KAYIP KAÇAK İLE MÜCADELE

Yelim Nur ŞİRİN
Elektrik Piyasası, Mevzuat ve Tarifeler Müdürü
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş

Günümüzde işletmelerin önemi artmakta ve Özel sektörün ekonomideki katkı payı giderek artmaktadır. Özel sektörün ekonomik hayatın bu kadar fazla içine girmesi ile birlikte insan refahına odaklanarak toplumsal bir fayda yaratma ile hizmet kalitesinin arttırılması amacına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Fortune 500’de Çin’in bu yılki yeni firmaları arasında yer alan 23,5 milyar dolarlık Alibaba’nın CEO’su Jack Ma, Çinli güneş enerji üreticisi Astroenergy’nin ana şirketi olan elektrik tedarikçisi ChintGroup’un Alibaba’nın yeni lojistik merkezinin çatısına dev bir güneş enerjisi santrali kuracağını açıkladı. 300 megavat kapasiteyle 5 kilometreden fazla olması planlanan çatı alanının, 2019’un sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Gündemin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK:
“Türkiye Bölgenin ve Dünyanın En Güvenilir Ülkelerinin Başında Geliyor”
Bakan Albayrak, Akademisyenlerle Bir Araya Geldi
Elektrik Dağıtımında İlk Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi