E-Bülten SAYI-138

E-Bülten
Sayı: 138 - Eylül 2017

Bakan Albayrak'tan “Yeşil Lise” Müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada enerji eğitimine yatırımların devam edeceğini ifade ederek, "Maden teknolojileri alanında Türkiye'de 12 lisemiz eğitime başladı. Bu okulların sayısının artması ve daha yeni bölümler açılmasını hedefliyoruz " dedi.
Detaylar haberimizde...

Adalar Artık Elektriksiz Kalmayacak

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Ar-Ge mühendislerince geliştirilen "denizaltı robotu"nun saha çalışması Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde gerçekleştirildi.

Termik Santrallerin Rehabilitasyonu İçin
2019 Son

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, kömür yakıtlı termik santrallerle ilgili, "2019 yılı son tarih, rehabilite çalışmalarını yerine getirmeyen termik santrallerin çalışmasına izin verilmeyecek" dedi.

Elektrik Şebekelerinde Yapay Zeka ile 200 Milyar Dolar Tasarruf Fırsatı

General Electric, elektrik şebekelerinde yapay zekayı kullanmanın bir yolunu araştırıyor. Bu teknolojinin verimliliği artırarak 200 milyar dolar tasarruf sağlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Elektrikli araçların yükselişi karşısında California, altyapı hizmet kuruluşlarının şebekelerini hazırlamaya yönelik planlar yapıyor

Yazar: Herman K. Trabish

Elektrikli araçların yükselişi karşısında California altyapı hizmet kuruluşlarının şebekelerini hazırlamaya yönelik planlar yapıyor. Elektrikli araçların şebekeye entegre edilmesi ve artmakta olan yüke yönelik hazırlıkların yapılması için altyapı hizmet kuruluşları tarafından kapsamlı pilot programlar geliştiriliyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Fransa, enerji dönüşümünü gerçekleştirmek için 9 milyon eurosunu enerji verimini artırmak, 7 milyar eurosunu yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yükseltmek ve 4 milyar eurosunu “yeşil” arabalara dönüşüm için kullanmak üzere toplamda 20 milyar euroluk yatırım yapmayı planlıyor.
Gündemin Devamı

Türkiye'nin Enerji Sektörüne İlişkin Düzenlenen Proje Başarıyla Kapandı