E-Bülten SAYI-140

E-Bülten
Sayı: 140 - Ekim 2017

İndirimlerle Vatandaşın Parası Cebinde Kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez, "Elektrik, doğalgaz ve akaryakıtta verimli ürünlere geçenler geçen sene en az 210 liralık bir kazanç sağlamışlar. Bunun yanında enflasyonun etkisini yansıtmayarak ve indirimlerle de tüketicinin cebine ilave 270 lira civarında bir rakam bırakmış olduk" dedi.
Detaylar haberimizde...

Elektrik Sektörünün Geleceğini Gençler Belirleyecek

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Altyapı Şebekeleri Fuarı'na konuşmacı olarak katıldı. Pınar, panel sonrasında Türkiye'de akıllı şebekelerin kullanımı ve elektrik sektöründe giderek yaygınlaşan teknoloji uygulamalarına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

BEDAŞ, Avrupa'ya 6 Projesini Tanıttı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) elektrik sayaçlarında uzaktan kontrol imkanı sağlayan ve akıllı sistemlerin kullanımını amaçlayarak kaçak kullanımını da engelleyen 6 Ar-Ge projesini Avrupa'da tanıttı.

Küresel Enerji Verimliliğinde Yavaşlama Riski

Küresel enerji verimliliğinde son yıllarda kaydedilen artışın hükümetlerin yeni enerji verimliliği politikalarında yoğunlaşmamaları halinde yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

ELEKTRİK ENERJİSİ KAYNAKLARININ YÜKSEK PENETRASYONUYLA ELEKTRİK DAĞITIM ÜCRETİNİN ÖDENMESİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DÜZENLEYİCİ YAKLAŞIMLAR

Jesse D. Jenkins, Ignacio J. Pérez-Arriaga

Dağıtılan kaynakların artan nüfuzu altında, düzenleyiciler ve elektrik dağıtım araçları, şebeke kullanımlarının evrimi ve etkin sistem maliyetleri konusunda daha büyük bir belirsizlikle karşı karşıyadır. Bu belirsizlik, gelir yeterliliğini tehdit edebilir ve hem hizmet maliyeti / getiri oranını hem de dağıtım araçlarının ücretine yönelik teşvik / performansa dayalı yaklaşımları zorlar. Bu makale, çok yıllı bir düzenleyici süre boyunca izin verilen hizmet gelirleri elde etmek için yeni bir metodoloji önermektedir.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Nate kasırgası sebebiyle, Meksika körfezinde 1.5 mv/g’e yakın üretim kapandı, bu da stokları indirecek ve ithalat yüksek seyredecek.
Gündemin Devamı

Kayıp Kaçakta OECD Oranları Yakalandı