E-Bülten SAYI-141

E-Bülten
Sayı: 141 - Ekim 2017

Çatıdaki Güneşten Elektrik Elde Etmek Mümkün

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, çatı üstü güneş paneli sistemleri hakkında çıkacak düzenlemeyle, herkesin hem üretici hem de tüketici olacağını belirterek, 400-500 metrekare bir ev için panelin maliyetinin pil dahil 20-25 bin TL olduğunu söyledi. Güneş çatıdan doğacak.
Detaylar haberimizde...

ÇEDAŞ, “Göçmen Kuşlar Ölmesin” Projesiyle
Altın Voltaj’ı kazandı

Elektrik dağıtım hatlarını izole edip kuş koruma aparatları monte ederek nesli tükenme tehlikesi altındaki kuş türlerini koruyan ÇEDAŞ, ‘Altın Voltaj’ ödülü aldı.

Osmangazi Bölgesine 360 Milyon TL Yatırım

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, 360 milyon dolara satın aldıkları Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) ile sektöre yeni bir adım attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

MIT'nin Yeni Akış Bataryası Yenilenebilir Enerji Depolama Maliyetlerini Düşürecek

Yenilenebilir enerji temiz olabilir, ancak güneşin bulutların arkasında kalması veya rüzgârın esmemesi gibi durumlar karşısında her zaman güvenilir olmayabilir.

Haberin Devamı

Elektrik Dağıtımında Düzenleme ve Yatırım Teşvikleri: Bir Deneysel Değerlendirme

Bu yazıda, elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım davranışlarını inceliyoruz. Öncelikle, gelir büyüklüğüne sahip bir teşvik esaslı düzenleyici şemanın uygulanmasının firmaların yatırım kararlarını etkileyip etkilemediğini test ediyoruz. İkincisi, gelir sınırlarını belirlemek için düzenleyici tasarımın firmaların yatırım davranışlarını etkileyip etkilemediğini test ediyoruz.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• İngiltere’de tarihi evlerde tadilat yapmanın zorluğundan ve izin süreçlerinden dolayı 2006-2013 arası 3,8 milyar poundluk tasarruf yapılamadı. 2 milyon ev bu kapsamda yer alıyor. Genelde yüzde 10 (elektrik+gaz) fiyat artışı yaşanıyor. Normal evlerde enerji tüketimi yüzde 4,8 azaltırken, bu evlerde yüzde 3,4 azaltıyor.
Gündemin Devamı

İndirimlerle Vatandaşın Parası Cebinde Kaldı