E-Bülten SAYI-143

E-Bülten
Sayı: 143 - Kasım 2017

Elektrik İhracatı Yüzde 148 Oranında Arttı

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) üretilen, tüketilen, ithal ve ihraç edilen elektrik istatistiklerini açıkladı. Buna göre elektrik ihracatı yüzde 148 oranında arttı.
Detaylar haberimizde...

Yenilenebilir Enerjide Türkiye’ye İlgi Arttı

Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesi bir yılda üç kat artarken, yabancı yatırımcılar rüzgâr enerjisi başta olmak üzere Türkiye’deki yenilenebilir enerji fırsatlarına daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Dünya Tasarruf Gününde SEDAŞ'tan Enerji Tasarrufu Çağrısı

SEDAŞ aileleri, çocuklara enerji tasarruf bilinci aşılamak amaçlı düzenlediği yarışmaya davet etti. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) 31 Ekim 'Dünya Tasarruf Günü' nedeniyle enerji tüketiminde tasarrufa dikkat edilmesi, elde edilmesi hiç de kolay olmayan enerjinin israf edilmemesi çağrısında bulundu.

Avrupa Yenilenebilir Enerji’de Hedef Yükseltecek

Avrupa Komisyonu, 2030 iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjinin payının en az yüzde 35 olması gerektiğini belirterek, üye ülkelerden hedef yükseltmelerini istedi.

Haberin Devamı

İngiltere'de elektrik dağıtım şebekelerinde yenilik için koruyucu alan yaratmak: Kurumsal değişim politikası

Matthew Lockwood

Elektrik dağıtım şebekelerinde yenilik, sürdürülebilir bir düşük karbonlu enerji sistemine geçişte önemli bir unsur olacaktır. Şebekelerin düzenlenmiş tekeller olarak doğası, yenilik için koruyucu alanın evriminin yerinin düzenleyici kurumlar olduğu ve koruyucu alan yaratma politikasının kurumsal değişim politikası olduğu anlamına gelir. Bu makalede, 2000'li yılların başında, düzenleyici rejimde fonlama mekanizmaları şeklinde araştırma, geliştirme ve tanıtım projeleri için koruyucu alan yaratılmış olan Britanya örneğini inceliyoruz.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• İngiltere’de enerji şirketleri ürün inovasyonu yerine spesifik markalaşmayı kullanıyor. Yapılan bir araştırmaya göre marka ile özdeşleştirmenin önemli olduğu belirtiliyor. İngiltere’de enerji tedariğinin yüzde 90’ı “Big Six”in elinde. Bunun yanı sıra, EDF Energy en az tedarikçi değişimine sahip.
Gündemin Devamı

Tedbirlerin Odağında Müşteri Memnuniyeti Var