E-Bülten SAYI-146

E-Bülten
Sayı: 146 - Aralık 2017

Elektrikte 3,6 Milyon Aboneye Daha 'Serbestlik' Hakkı

EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 2 bin kilovatsaate düşürerek, 3 milyon 661 bin abonenin daha elektriğini istediği tedarikçiden alabilmesinin önünü açtı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 2 bin 400 kilovatsaatten 2 bin kilovatsaate düşürdü. Böylece, 2018'den itibaren uygulanmaya girecek yeni limitle 3 milyon 661 bin elektrik abonesi daha serbest tüketici olma hakkından yararlanabilecek.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Enerji Birliğini ve Set Planını Destekleyen Enerji Seçimleri Projesi (ECHOES)

EÜAŞ, Şubat 2016 itibariyle Avrupa Birliği’nin yeni dönem Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı olan Ufuk2020 (Horizon2020) kapsamında yer alan “LCE-31 Social Sciences and Humanities Support for the Energy Union” başlıklı proje çağrısı için 9 Avrupalı Akademik ortak ile kurulan uluslararası konsorsiyumda paydaş olarak yer almıştır. Söz konusu projenin amacı, Avrupa Birliği'nin karbonsuz ekonomiye geçiş amacıyla hazırlamış olduğu Enerji Birliği kapsamında geliştirilecek politikaların daha verimli olması adına kişisel ve kolektif olarak karar süreçlerinin incelenmesidir.

Akıllı Şarj Sistemleri

EUROELECTRIC tarafından Mart 2015 tarihinde yayınlanan raporda elektrikli araçların şarj işlemlerinin akıllı şarj cihazları ile yapılmasının tüketicilere, şebekeye ve topluma olan faydaları inceleniyor.

ICSG İstanbul 2018

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul), T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle, ELDER ve GAZBİR’in staratejik partnerliğinde 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Enerji Dönüşümünde Kritik Varlık Olarak Data

20/10/2017, Sébastian DOLIGE

Enerji Dönüşümünde Kritik Varlık olarak Data, EURELECTRIC’in 24 Kasım’da yayınlanan yeni raporunun odağında yer alıyor.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Mevcut binalarda enerji verimliliği renovasyonu raporunda, enerji kodları tekbaşına yeterli değil, mevcut renovasyona, bina stoğunun %1’ine isabet ediyor.
Gündemin Devamı

2018 Yılı Elektrik Dağıtım Sektöründe Belgelendirme Yılı Olacak