E-Bülten SAYI-147

E-Bülten
Sayı: 147 - Aralık 2017

Ar-Ge Başarı Ödülleri, 3. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda Sahiplerini Bulacak

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR), sektörün ihtiyacı olan Ar-Ge projelerinin belirlenmesi ve bu projelere gerekli desteğin sağlanması için tüm ilgili tarafları 3. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda bir araya getiriyor. 19 Aralık’da Ankara Bilkent Otel’de düzenlenecek olan 3. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda, elektrik ve doğalgaz dağıtım sektörlerinde günümüz ihtiyaçlarına çözüm üretecek Ar-Ge projelerinin belirlenmesi, planlanması ve gerçekleştirilmesi süreçlerine yönelik ilgili tüm paydaşların etkin katılımı ile farkındalık yaratılmasını hedefleniyor.
Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

IEEE Akıllı Şebeke Girişimi, Farklı Endüstrileri Çevre Dostu Teknolojik Gelişmeler Etrafında Nasıl Birleştiriyor?

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’ne bağlı Güç ve Enerji Topluluğu, 14 IEEE organizasyonel birimini bir araya getirerek dünyanın güç sistemlerini iyileştirmek için ortak bir hedefe ulaşan IEEE Akıllı Şebeke Girişimi’ni yürütüyor. Bilgi işlem, kontrol sistemleri, elektrik yalıtımı, enstrümantasyon, elektronik, sinyal işleme ve araç teknolojisi alanlarındaki uzmanlar ve sektör liderleri, standartlar, yayınlar ve eğitim fırsatları geliştirmek için bilgi paylaşımında bulunuyor.

Danimarka’nın Kuzey Akımı 2’deki U Dönüşü Şoke Etti

Danimarka'nın, Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattı projesinin, karasularından geçmesini önlemek için yeni bir kanun çıkarma kararı, Nord Stream'in hükümet ilişkileri danışmanı Alex Barnes'e göre, önceki değerlendirmesiyle çelişiyor.

General Electric, 12 bin kişiyi işten çıkaracak

Merkezi ABD’de bulunan enerji devi General Electric (GE), küresel operasyonlarından toplam 12 bin kişinin işten çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Günümüz dijital çağında, tüketiciler ödeme yaparak satın aldıkları her türlü ürün veya hizmetten yüksek kalite ve iyi bir deneyim sunulmasını bekliyor. Proaktif kullanıcılar gündelik işlerini desteklemede ve geliştirmede kendilerine en sade ve sorunsuz çözümü sunan tedarikçilere akın ediyorlar.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Çin’de konutlara gaz için, petro kimya ve diğer sanayi sektörlerine verilen gaz ciddi oranda azaltılacak. Çin devlet şirketi CNPC bugün web sitesinden duyurdu. Çin’de günlük 40 milyon m3 gaz açığı bekleniyor.
Gündemin Devamı

ICSG İstanbul 2018