E-Bülten SAYI-148

E-Bülten
Sayı: 148 - Aralık 2017

Enerjide Ar-Ge Başarıları Ödüllendirildi

EPDK koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) iş birliğiyle bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’, 19 Aralık Salı günü Ankara’da gerçekleştirildi. Üniversite ve teknokentleri, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleriyle buluşturan etkinlikte bu sene bir ilk olarak Ar-Ge Başarı Ödülleri de sahiplerini buldu.
Detaylar haberimizde...

Güler Sabancı, MD9 electriCITY'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa'nın, artık teknoloji odaklı bir otomotiv şirketinden çok, otomotiv üretimi yapan bir teknoloji şirketi konumuna gelmiş olmasından gurur duyduklarını belirtti.

Amerika’daki Elektrik Abone Sayısı 150 Milyonu Aştı

Akıllı sayaçların kurulumları, 7 Aralık 2017 tarihli Enerji Bilgi Yönetim İdaresi raporuna göre 2010'dan bu yana iki katından fazla artış gösterdi.

Akıllı Şebeke Ar-Ge Potansiyelinin Şekillendirilmesi

Potansiyel araştırma ve geliştirme konuları arttıkça, bağımsız konuların birbiriyle ve daha önce tanımlanan Ar-Ge konuları ile arasındaki çapraz ilişkileri de birlikte katlanarak büyüdü.

Haberin Devamı

7 Aralık’ta yayınlanan Enerji Bilgi Yönetim İdaresi verilerine göre, tüm ABD elektrik müşteri hesaplarının neredeyse yarısı akıllı sayaçlara sahip. 2016 yılı sonuna kadar, ABD elektrik hizmetleri, Birleşik Devletler'deki 150 milyon elektrik müşterisinin %47'sini kapsayan yaklaşık 71 milyon gelişmiş ölçme altyapısı (AMI) akıllı sayacı kurdu.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• Almanya’da ilk havai elektrik hatları olan elektrikli otobanında inşaat başladı. 5km havai hat inşaatı galiba. AB enerji bakanları da Yenilenebilir enerji direktifi, Enerji birliği düzenlemesi ve elektrik piyasa tasarım direktifinde ortak pozisyonda anlaştılar.
Gündemin Devamı

Akıllı Şarj Sistemleri