E-Bülten SAYI-150

Elektrik Dağıtım Sektörünün Uzaktan Eğitim Portalı

E-Bülten
Sayı: 150 - Ocak 2018

Avrupa Komisyonu Binaların Enerji Performansıyla İlgili Anlaşmayı Memnuniyetle Karşılıyor

Avrupa Parlamentosu, Konsey ve Komisyonun müzakerecileri arasında binaların enerji performansını iyileştirmek için yeni kurallar üzerine yapılan bir siyasi anlaşmaya varılmıştır. Komisyonun önerisi, Juncker Komisyonunun önceliklerinin uygulanmasının bir parçasını oluşturuyor - özellikle de " esnek bir Enerji Birliği ve ileriye dönük iklim değişikliği politikası ".
Detaylar haberimizde...

Enerjisa, M.E.B. ile Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'nü Hayata Geçiriyor

Enerjisa Dağıtım Şirketleri; Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında, sektörde bir ilk olan Mobil Eğitim Tırı da kullanılarak elektrik-elektronik teknolojisi alanındaki öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerine katkıda bulunacak.

İngiltere, 2021 Yılına Kadar 12 Gigavat'lık Enerji Depolama Birimi Kurabilir

Bir parlamento politika grubuna göre Britanya, 2021 yılına kadar 12 kilovat batarya pazarına sahip olabilir.
Belge, Birleşik Krallık Yenilenebilir Enerji Topluluğu (REA) ve Tüm Partiler Parlamento Grubu (APPG) tarafından enerji depolanması üzerine yazılmıştır.

l

Küresel Isınmanın Kötü Durum Senaryoları Giderek Artıyor

Uydu gözlemlerine dayanan yeni bir araştırma, yüzyılın sonlarına doğru sıcak artışının 5°C'yi bulabileceğini ortaya koyuyor.

Oracle Enerji Zirvesi 2018

Elektrik, su ve doğalgaz şirketleri dijitalleşme ve akıllı şebeke yönetimi yatırımlarında eksiksiz ve entegre çözümlerde yaşanan son gelişmeler, 17 Ocak Çarşamba günü Four Seasons Otel'de gerçekleşecek olan “3.Oracle Enerji Zirvesi”nde ele alınacak.

Haberin Devamı

Tüm Partiler Parlamento Grubu’nun (APPG) Enerji Depolanması Üzerine Görüş Belgesi

İngiltere'de ortaya çıkan enerji depolama endüstrisinin büyümesi hakkında iki hikaye anlatılıyor. Birincisi, hızlı büyüyen bir sektörde imalat, inovasyon ve uluslararası ticaret hikayesi. İkincisi ise ülkenin düşük karbon ekonomisine geçiş yolunda ilerlediği şu günlerde güvenlik ve istikrar hikayesi.

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız

• ABD’de sondaj aktiviteleri yavaşlasa da, bir sürü kazılmış ama tamamlanmamış kuyu var. Permian kara tipi sodaj kulelerinin 2018’de %40ına (360 adet) sahip olacak. Permian 1973’deki 790 milyon varil üretimi geçerek 2107’de 815 milyon varil (/yıl) üretimi gördü.
Gündemin Devamı

Elektrik Sektönünün Geleceğini Gençler Belirleyecek