ELDER Etkinlikleri

11. SEKTÖR TOPLANTISI

Enerji alanında kamu ve özel sektörün üst düzey temsilcilerini bir araya getiren ELDER 11. Sektör Toplantısı, 11 Mayıs 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımı ile Bursa Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen gerçekleştirdi.

2. ELEKTRİK DAĞITIM SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRESİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ bugün başladı. 15-17 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen kongrenin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Orhan Kaldırım, TES-İŞ Başkanı Mustafa Şahin ve ELDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan yaptı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada yaşanan iş kazaları masaya yatırılırken, iş sağlığı alanında yaşanan gelişmeler ve alınabilecek önlemler katılımcılar ile paylaşıldı.

3. ENERJİDE AR-GE ÇALIŞTAYI

EPDK koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) iş birliğiyle bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’, 19 Aralık Salı günü Ankara’da gerçekleştirildi. Üniversite ve teknokentleri, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleriyle buluşturan etkinlikte bu sene bir ilk olarak Ar-Ge Başarı Ödülleri de sahiplerini buldu.

10. SEKTÖR TOPLANTISI

ELDER 10. Sektör Toplantısı İstanbul'da enerji sektörünün geniş katılımı ile gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, vatandaşın elektrik dağıtım sektörü tarafından verilen hizmetlerden duyduğu memnuniyetin yüzde 53 oranında arttığını açıkladı. Vatandaş memnuniyetiyle daha da güçlenen sektör, 2017 hedeflerine odaklandı.

9. SEKTÖR TOPLANTISI

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından düzenlenen 9. Sektör Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra, 21 elektrik dağıtım şirketinin katılımı ile gerçekleştirildi.

ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE REKABET HUKUKU UYGULAMALARI GENİŞ KATILIMLI ÇALIŞTAYDA MASAYA YATIRILDI

Elektrik Sektöründe Rekabet Hukuku Çalıştayı’nda konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, önümüzdeki süreçte serbest tüketicilerle ilgili önemli adımların atılacağını bildirdi. Yılmaz, "Serbest tüketicilere dağıtım şirketleri tarafından okuma tutanağı bırakılması sağlanarak, tüketicilere yönelik şeffaflığı güçlendireceğiz, serbest tüketici tanımının kullanım yerine endekslenmesiyle, tüketicilerin tedarikçiler ile daha avantajlı sözleşme yapabilmesinin önünü açacağız" ifadelerinde bulundu.

ELDER MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME KURULUŞU OLACAK

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) , Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzaladığı protokol ve hayata geçirdiği “Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi” ile elektrik dağıtım faaliyetlerine ilişkin standart ve yeterlilikleri belirliyor.

ELEKTRİK DAĞITIMINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ULUSLARARASI KONGRESİ’NE BÜYÜK İLGİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) alt kuruluşu olan Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği’nin (ISSA) işbirliği ile düzenlenen ‘Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’, ‘Dağıtımda Yeni Yaklaşımlar’ temasıyla 24-25 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi.

OTOMATİK TALEP YÖNETİMİ DÜZENLEME ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

“Otomatik Talep Yönetimi Düzenleme Çalıştayı, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ’de (KECTAŞ) bir pilot proje olarak, ABD Ticaret Kalkınma Ajansı (USTDA) hibesiyle ve ABD’li yenilikçi enerji şirketi Innovari tarafından 17 Mart 2016 Perşembe günü JW Marriott Otel’de” gerçekleştirildi. Çalıştayda otomatik talep yönetiminin elektrik dağıtım şirketlerine, tüketiciye ve düzenleme kurumuna faydaları anlatıldı, bu alanda ABD’deki düzenlemeler katılımcılarla paylaşıldı.

ELDER, KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü işbirliğiyle KTO Karatay Üniversitesi’nde “Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili” paneli gerçekleşti.

ENERJİDE AR-GE ÇALIŞTAYI EPDK BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ’IN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ELDER ve GAZBİR’in birlikte düzenlediği Enerjide Ar-Ge çalıştayının ikincisi gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “AR-GE alanında atılan her adım, yapılan her harcama Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olarak görülmelidir” dedi.

ELDER VE BGD TARAFINDAN DÜZENLENEN "KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARIN KORUNMASI VE SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU" BÜYÜK BİR İLGİ VE KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI VE SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU “SİBER GÜVENLİK STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI OLUŞTURULMALI” Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile Bilgi Güvenliği Derneği(BGD),  ortaklaşa Kritik Enerji Altyapılarının Korunması ve Siber Güvenlik Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, dağıtım sektörü özelinde “Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı” oluşturulmasının önemine vurgu yapıldı.

PRIME ALLİANCE&ELDER: “PRIME STANDARTLARI: AKILLI ÖLÇÜM ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım şirketlerinin üçüncü uygulama döneminde 22 milyar TL’lik yatırıma ihtiyaç olduğunu kaydetti. Önümüzdeki 5 yıllık uygulama döneminde teknoloji yatırım bütçesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

PAKİSTAN HEYETİ, ELDER’İ ZİYARET ETTİ

Pakistan Maliye, Gelir, Ekonomi, İstatistik ve Özelleştirme Bakanlığı Heyeti, 10-11 Aralık 2015 tarihlerinde, Dünya Bankası Enerji ve Madencilik Grubu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti kapsamında Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’ni (ELDER) ziyaret etti.

ELDER I. AR-GE ÇALIŞTAYI, ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ VE EPDK BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ’IN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) AR-GE Çalıştayı, 27 Nisan 2015 tarihinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımı ile Bilkent Otel’de gerçekleştirildi.

I. ELEKTRİK DAĞITICILARI İLETİŞİM ZİRVESİ, BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından Bursa'da düzenlenen Elektrik Dağıtıcıları İletişim Zirvesi`ne (EDİZ), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Ümit Kayrak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ELDER Başkanı Nihat Özdemir ve elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

ELDER, ALMANYA’DA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM GEZİSİNE KATILDI

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) üyesi olduğu Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumu (ISSA), İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Gezisi organize etti. 11-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Dresden kentine düzenlenen eğitim gezisine ELDER’in üye şirketleri Başkent EDAŞ, Yeşilırmak EDAŞ, GDZ EDAŞ, Akdeniz EDAŞ, Vangölü EDAŞ, Meram EDAŞ ile ELDER yetkilileri katıldı.

ELDER & EPDK İNGİLTERE TEKNİK ZİYARETİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) , elektrik dağıtım şirketleri ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Birleşik Krallık’ın enerji düzenleme kurumu OFGEM’ e yapılan ziyarette , uygulama dönemlerine ilişkin karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.

ELDER 8. SEKTÖR TOPLANTISI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Sektör Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile 27 Şubat 2015 tarihinde Ankara'da düzenlendi. Toplantıda, elektrik dağıtım sektörünün özelleştirme öncesi ve sonrasına ilişkin karşılaştırma yapılırken, yatırımlar da masaya yatırıldı.