Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Piyasasında Rekabet Hukuku Eğitimi'nin İlki Gerçekleştirildi

ELDER- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından organize edilen “Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Piyasasında Rekabet Hukuku” başlıklı eğitim programının ilki Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. personellerinin katılımıyla 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Bursa Baia Otel’de gerçekleştirildi.

ENRE Danışmanlık’tan Cengiz Soysal ve Yüksel Kaya tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde, genel rekabet hukuku kavram ve ilkelerinin açıklanmasının ardından, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalara ilişkin olan 4. Maddesi ve hakim durumun kötüye kullanılmasına ilişkin olan 6. Maddesi anlatıldı.

Yasaklayıcı hükümlerin yanında, Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen yerinde incelemelerde dikkat edilmesi gereken  hususlara ilişkin ders de bu bölümde yer aldı. Programın ikinci bölümünde ise, rekabet hukukunun elektrik dağıtım ve perakende piyasası faaliyetleri kapsamındaki uygulamaları Türkiye ve yabancı ülke uygulamaları çerçevesinde ele alındı.