Enerji Sistemleri için Siber Güvenlik Eğitimi Gerçekleştirildi

ELDER- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve Prema Mühendislik Danışmanlık tarafından organize edilen "Enerji Sistemleri için Siber Güvenlik Eğitimi" 11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Meyra Palace Hotel'de elektrik dağıtım şirketleri ve enerji sektörünün öncü kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Endüstriyel Kontrol Sistemleri Siber Güvenliği konusunda 20 yılın üzerinde deneyime sahip Özkan Demiröz tarafından verilen eğitimin birinci gününde bugüne kadar enerji sektörüne yönelik gerçekleşen önemli saldırılar, endüstriyel kontrol sistemlerinin bilgi sistemlerinden hangi noktalarda farklılaştığı, ISO 27001, ISO 27002 ve ISO 27019 standartlarının bir bütün olarak bilgi sistemleri ve endüstriyel kontrol sistemleri için nasıl uygulanabileceği ve  endüstriyel kontrol sistemlerinin hangi temel güvenlik kontrollerine sahip olması gerektiği anlatıldı.

Eğitimin ikinci gününde, enerji sistemleri için risk değerlendirme metodolojisi anlatıldı ve örnek bir atölye uygulama çalışması ile katılımcılar risk değerlendirmesini gerçekleştirdiler. Enerji şirketlerine özel olarak geliştirilen ve ISO 27001, 27002 ve 27019 standartlarını bütünleştiren Risk Yönetim Aracı da bu eğitimde tanıtıldı.