MYK Başkan Yardımcısı ELDER’de İK Yöneticileriyle Biraraya Geldi

MYK Başkan Yardımcısı Sayın Metin Karaman 28 Şubat Çarşamba günü ELDER’i ziyaret ederek elekrik dağırım şirketlerinin İK yöneticileriyle bir araya geldi. Mesleki yeterlilik ile ilgili önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili olarak İK yöneticilerine bilgilendirmelerde bulunan Karaman, ziyareti sırasında aşağıdaki hususlara değindi:

“Elektrik Dağıtım Sektöründe icra edilen 10 mesleğin standardı ve yeterliliği yayımlanmış durumda. Sektörünüzün çok tehlikeli işler kapsamında olması sebebiyle, yakın zamanda belge zorunluluğu getirilecek. Hali hazırda 3 meslekle ilgili belge zorunluluğu getirilmesi hususunda Bakanlar Kurulu Kararı alınmış olup, diğer meslekleriniz de aynı şekilde belge zorunluluğuna tabi olacak. Milli Eğitim Bakanlığı – Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MEB-MTEGM) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında yapılacak toplantının ardından Nisan ayında Çalışma Bakanlığı belge zorunluluğu tebliğini yayınlayacak. Sonrasında ise hangi mesleklerin muaf olduğu hususu ilan edilecektir.

Belgelendirme sınav ücretlerinin, AB destekli “Doğrudan Hibe Programı” ile karşılanması söz konusudur. Belge zorunluluğu tebliğinin ardından, sınav ücretlerinin bir kısmının İŞKUR İşsizlik Fonundan karşılanması mümkün olacak.

Bunun yanı sıra, 01.03.2011 tarihinden itibaren işe alınmış olan çalışanlarınızın mesleki yeterlilik belgesi alması halinde, 12 ay boyunca SGK İşveren Primi ödenmeyecektir. Bu hususta yaşanmış olan birtakım sıkıntılar ise bir ay içerisinde aşılacak ve geçmişe yönelik haklar da mahsuplaşma yöntemiyle alınabilecek.

Nitelikli aktif iş gücü yaratmak ve istihdamı teşvik etmek maksadıyla İŞKUR – MYK – ELDER arasında bir protokol imzalanması planlanmakta. Protokol kapsamında meslek lisesi mezunları %50 istihdam garantisi ile, dağıtım sektörünün ihtiyaçlarına göre eğitimden geçirilecek ve ardından 6 Ay işbaşı eğitim programına dahil olacaklar. Mesleki yeterlilik belgelerini almalarının ardından ise istihdam edilecekler. İstihdam edilen bu personeller için 48 + 6 Ay SGK İşveren Primi ödenmeyecek.”

Karaman ayrıca imzalanması planlanan bu protokol ile ilgili, sektörün İnsan Kaynakları yöneticilerinden önümüzdeki 3 yıllık tahmini yeni istihdam rakamlarını talep etti ve kendilerini mesleki yeterlilik belgeli personel çalıştırmanın avantajları konusunda bilgilendirdi.