ELDER, Karatay Üniversitesi’nde Gençlerle Buluştu

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü işbirliğiyle KTO Karatay Üniversitesi’nde “Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili” paneli gerçekleşti.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Lütfi Can Başaran, panelin açılış konuşmasını yaparak, üniversite olarak Türkiye’de ilk kez Enerji Yönetimi Bölümü’nü açtıklarını ifade etti. Başaran, şunları söyledi:

“ Enerji yönetimi çok dinamik ve gelecek vaad eden bir sektördür. Enerji sektörü hukuku, mühendisliği ve işletmeyi ortak noktada buluşturan bir alandır. Üniversitemizde sadece dağıtım şirketlerine değil, sektörün tüm alanlarına hakim olabilecek nitelikli personeller yetiştiriyoruz. Bu panel ile gerçekleştirilen işbirliğinin gelecek dönemlerde yapılacak iş birliklerine öncü olacağını düşünüyorum.”

“Donanımlı mühendislere ihtiyaç var”

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ise eğitim döneminde gerçekleştirilen stajın önemini vurgulayarak, “Gerçekleştirdiğimiz paneller ile öğrencilerin tecrübeyi henüz mezun olmadan kazanmalarını amaçlıyoruz. Bizlerin donanımlı mühendislere ihtiyacı var” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, “Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili” başlıklı panelin moderatörlüğünü gerçekleştirdi.  Ünüsan, enerjinin öneminin gün geçtikçe daha da arttığına dikkat çekti.

Mezunların iş hayatına nitelikli katılması önemli

Boğaziçi EDAŞ İşe Alım ve Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Halil Kuvvetli “Enerji Sektörü Çalışanı Olmak” konusunda akademisyen ve öğrencilere bilgi aktarımında bulunarak, “Elektrik dağıtım sektörü hızlı dönüşümlerin yaşadığı genç bir sektördür. Her alanda olduğu gibi bu alanda da mezunlarımızın iş hayatına nitelikli olarak katılması bizler için çok önemlidir” dedi.

Uludağ EDAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Cengiz Işık, “Kariyer Rotamızda EnerjİK Uygulamalar” konusunda bilgi verdi ve öğrencilere stajın iş yaşamındaki önemi anlattı. Meram EDAŞ İnsan Kaynakları Organizasyon Metot Yöneticisi Yeşim Iğnak Koçak “Kariyer Rotamızda Enerjik Uygulamalar” konusunda şunları söyledi: “ Üniversitede mevzuatı bilen, işletme, hukuk bilgilerine sahip sektörün taleplerini karşılayabilecek bizim de hizmet bölgemizde, sektöre yönelik eğitimler veren KTO Karatay Üniversitesi’nin bulunması ayrıcalıktır.”

Uludağ EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ve Toroslar EDAŞ İnsan Kaynakları Yöneticisi Bekir Ballı, sektör ile ilgili deneyimlerini üniversite öğrencilerine aktardı. Program soru-cevap bölümü ve plaket takdimi ile son buldu.

...