ELDER Teknik Çalıştayı Yapıldı

Elder Teknik Çalıştayı’nda geleceğin teknolojileri masaya yatırıldı

ELDER Teknik Çalıştay’ında, dağıtım sektöründe geleceğin teknolojileri tartışıldı

Türkiye’deki 21 dağıtım bölgesini çatısı altında birleştiren Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER)’in düzenlediği Teknik Çalıştay; teknoloji şirketleri ile  dağıtım sektörünü temsilcilerini buluşturdu. 31 Ekim Perşembe günü Ankara Rixos Otel’de düzenlenen Teknik Çalıştay’da A-Z’ye dağıtım sektöründeki teknolojiler masaya yatırıldı.

Teknik Çalıştay’a, sektörde teknoloji liderleri konumundaki ABB, Accenture, Havelsan, General Electric, IBM, Siemens, Ericsson, Schneider ve Türk Telekom şirketler ile 21 bölgeden 200’e yakın teknik personel ve yöneticiler yoğun ilgi gösterdi.

Teknik Çalıştay’ın öncelikli konularının başında şebekedeki kayıpların ve kaçakların tespiti ve azaltılmasına yönelik yeni çözümler ve teknolojiler geliyordu. Dağıtım şirketleri özellikle kaçakların azaltılmasına yönelik daha etkin çözümler üretilmesi konusundaki taleplerini ve önerilerini paylaştılar. Bu konularda ortak araştırma projeleri de olmak üzere farklı yöntemler değerlendirildi.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel; “Teknik çalıştayla amacımız dağıtım şirketlerinin beklentileri ile teknoloji şirketlerinin çözüm önerilerini ortak bir platformda buluşturmaktı.  Belirli periyodlarla düzenlediğimiz bu tür çalıştayların en büyük katkısı teknolojik gelişmelerden, trendlerden haberdar olmak ve ortaklarımla sinerji yaratmak. Önceliğimiz sistemdeki kayıp ve kaçakların azaltılması. Sosyal açıdan tüm zorluklarına rağmen özellikle kaçakla mücadelemizi en ileri teknolojik çözümleri kullanarak arttırarak sürdüreceğiz. Ayrıca şebekelerimizin müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde esnekliğinin artırılması gerekiyor. Müşterilerimizin daha uygun maliyetle daha kaliteli hizmet alması için dağıtım şirketleri önümüzdeki günlerde hangi alanlara yoğunlaşacak, teknolojilerini nasıl güçlendirecek bu konularda teknik altyapı sağlayan şirketlerle bugünün ve yarının çözümlerini tartıştık. 21 dağıtım bölgesinin tamamı özelleşmiş durumda. Serbest piyasa koşulları üretim ve tedarikte rekabeti müşteriler lehine artırıyor. Özelleştirme ile birlikte dağıtım şirketlerimizi varlıklara dayalı şebeke işleticileri değil; ileri teknolojiye dayalı hizmet şirketleri olarak görüyoruz. Bu çalıştay ile bu hedeflerimizi ve beklentilerimizi sektörün lider şirketleri ile bir kez daha paylaşırken birlikte yapabileceklerimizi de değerlendirdik.” diye konuştu.