4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Ve Şehirler Kongre Ve Fuarı’na Büyük İlgi

4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongresi(ICSG 2016) Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve sektörün uluslararası temsilcilerinin katılımı ile 20-21 Nisan 2016’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. ICSG 2016’da, akıllı şebekelerin elektrik sektörü için önemine dikkat çekildi, araştırmacılar, uygulayıcılar ve kullanıcılar deneyimlerini paylaştı.

Kongrenin ikinci gününde EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, “Türkiye Akıllı Şebekeler Yol Haritası Paneli-İsveç Paneli”nde, İsveç Enerji Bakanı İbrahim Baylan, akıllı şebekeler alanında İsveç’teki uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İlgiyle takip edilen panelde ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, bir konuşma gerçekleştirerek 9 elektrik dağıtım şirketi ortalığında hayata geçirilen “Türkiye Akıllı Şebeke 2020 Yol Haritası Projesi” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Panelde, AF Consult Türkiye Ar-Ge ve Akıllı Şebeke Yöneticisi Gökhan Tosun, Enerjisa Müşteri ilişkileri, Yeni Hizmetler ve Ar-Ge Grup Yöneticisi Alp Kaymaz ve Ericsson Global Enerji Üretim/Dağıtım Teknolojileri Başkanı Marie Fossum Strannegard da birer konuşma gerçekleştirdiler.