ELDER Akademik Danışma Kurulu, Doktora ve Ar-Ge Çalışmalarına Destek Verecek

Elektrik piyasalarındaki güncel konuların incelenmesi, dağıtım şirketleriyle ortak Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi ve yapılacak doktora ve yüksek lisans tezlerinin ELDER tarafından desteklenmesinin sağlanması amacıyla ‘ELDER Akademik Danışma Kurul’u oluşturuldu. Bağımsız bir yapıya sahip olan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden üyelere sahip olan ELDER Akademik Danışma Kurulu, gerçekleştireceği çalışmalar ile sektöre yön gösterecek.

ELDER Akademik Danışma Kurulu’nun, elektrik sektörünün gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor. Elektrik dağıtım sektörü, tüketiciyi odağına alan bir piyasa yapısına sahip. Akademik Danışma Kurulu’nun çalışmaları, tüketiciye sunulan hizmet kalitesini ve buna bağlı olarak tüketici memnuniyetini artırıcı olacak. Elektrik piyasalarına yönelik değerlendirme raporları ve öngörü çalışmaları hazırlayacak olan Akademik Danışma Kurulu’nun, EDSO ve EURELECTRIC gibi platformların çalışma gruplarında ELDER’in temsil edilmesine yönelik çalışmalar yapması hedefleniyor.

Veri ve saha uygulamaları imkânı sağlanacak

ELDER Akademik Danışma Kurulu’nun yüksek lisans ve doktora çalışmalarına destek vermesi hedefleniyor. Destek kapsamında şirketlerden veri sağlanması ve de saha uygulamalarına imkân sağlanması konuları değerlendiriliyor. Buna ek olarak, kurulun dağıtım şirketleriyle birlikte hayata geçireceği ortak Ar-Ge çalışmalarıyla şirketlerde ve sektörde teknolojik dönüşümün sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda akıllı şebekeler, sayaçların uzaktan okunması gibi birçok alanda Ar-Ge çalışmalarının yapılması bekleniyor.

Siz de dağıtım şirketleriyle yapılabilecek ortak Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.