Bakan Albayrak, CLK Enerji’nin Kars Çağrı Merkezini Açtı

Açılış konuşmalarını izlemek için tıklayınız .

CLK Enerji Grubu bünyesinde bulunan Uludağ ve Akdeniz EDAŞ’ın, 308 kişiye istihdam yaratan yeni çağrı merkezi, 3 milyon TL yatırımla Kars’ta devreye girdi. Önümüzdeki günlerde Boğaziçi ve Çamlıbel EDAŞ için Tekirdağ’da yeni bir çağrı merkezi açacak olan CLK Enerji, elektrik abonelerine 7/24 hizmet verirken, toplam 616 kişiye de istihdam sağlamış olacak.

Cengiz-Limak-Kolin Şirketler Grubu’nun elektrik dağıtımında çatı şirketi olan ve 11 ilde, 10 milyon aboneye hizmet veren CLK Enerji, hizmet kalitesini daha da yukarı taşımak hedefiyle Kars’taki yeni çağrı merkezini devreye aldı.CLK Enerji bünyesinde bulunan Uludağ EDAŞ’ın 198, Akdeniz EDAŞ’ın ise 110 olmak üzere toplam 308 kişilik yeni istihdam yarattığı Kars’taki çağrı merkezinin açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ile ELDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Bakan Albayrak: "9. Sektör Toplantısı 'Milat' oldu"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mayıs ayında ELDER'in Trabzon’da gerçekleştirdiği 9'uncu Sektör Toplantısı'nın sektör açısından “milat” olduğunu vurgulayarak, elektrik dağıtım sektöründe tüketici memnuniyeti için önemli kararlar alındığını söyledi. Albayrak, söz konusu açılışın bu stratejide atılan önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Enerji maliyetlerini düşürmek noktasında çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Albayrak, "Elektrik, petrol gaz dağıtım iletim altyapı gibi birçok alanda verimlilik artışları gibi alt kırılımlarda çok önemli adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. İnsanımızın enerji maliyetlerini aşağıya çekmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek. Durmak yok, stratejik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

“Enerji arz güvenliğinde güzel gelişmelere şahit olacağız”

Türkiye'nin sadece 780 bin kilometrekare içinde değil, sınırlarının ötesinde de stratejik işbirliği anlaşmaları yaptığını vurgulayan Bakan Albayrak, Türkiye'nin rolünün artık bölgesini aştığını vurgulayarak, “Özellikle son bir haftadır gerçekleştirdiğimiz 23’üncü Dünya Enerji Kongresi en başarılı kongrelerden biri oldu. Bunun birçok anlamı var. Sadece 15 Temmuz Türkiyesi açısından, ülkenin içinde bulunduğu iklim açısından değil, aynı zamanda Türkiye'nin enerji sektöründe bölgede önemli adımlar atılacağının sinyallerini de verdik” dedi. Albayrak, enerji arz güvenliğinde önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve güzel gelişmelere şahit olunacağını vurgulayarak, “İmzaladığımız anlaşmaların ete kemiğe bürünmesiye Türkiye'nin artık başka bir kimliğe dönüştüğüne şahit olacağız" dedi.

Ak Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars’ın çok göç veren bir il olduğunu belirterek çağrı merkezinin yaratacağı istihdamın çok önemli olduğunu belirtti. Kars’ta böyle çalışmaların gerçekleşmesinden dolayı yetkililere teşekkür eden Beyribey, bu yatırımların devamının gelmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Yılmaz: “Çağrı merkezlerini yakından takip edeceğiz”

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kars’ta, 308 kişiye iş imkanı sağlayan bu merkezin bölge istihdamına sağladığı katkı için, başta bu süreci başlatan Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha önce de vurguladığım gibi serbest piyasaya geçişle birlikte elektrik sektöründe asıl patron tüketici olmuştur. Nihayetinde elektrik enerjisinin üretiminden tüketim noktalarına ulaştırılmasına kadar oluşan tüm maliyetleri tüketiciler finanse etmektedir. Bu sebeple şirketler, tüketicileri köklü medeniyetimizin bize öğrettiği gibi velinimet olarak görmelidir” ifadesinde bulundu.

Yılmaz, elektrik dağıtım şirketleri tarafından kurulan çağrı merkezlerini yakından takip edeceklerini ifade ederek standartlara uygun işletilip işletilmediğinin akredite kuruluşlar tarafından inceleneceğini aktardı. Yılmaz, bu kapsamda hazırlanan raporların her Mart ayı sonunda kuruma sunulacağını belirtti. Tüketici memnuniyetini hizmet anlayışının odağına yerleştiren şirketlerin EPDK tarafından yapılan düzenlemeler çerçevesinde ödüllendirileceğini kaydeden Yılmaz, “Müşteriyi mutlu eden mutlu olacak, hizmet kalitesini düşük tutarak müşterisini üzeni biz de üzeceğiz" dedi. Yılmaz, yeni yıldan itibaren Türkiye çapında müşteri memnuniyeti anketleri gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Özdemir: "CLK 2020’ye kadar 4,1 milyar TL yatırım yapacak"

CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji alanında son 15 yılda büyük bir dönüşüme imza attığına işaret ederek, “Bugün Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım bölgesinin tamamı özelleşmiş durumda. Devletimiz bu ihalelerden 13,5 milyar dolar gibi çok önemli bir gelir elde etti. Özel sektöre devrin ardından şebeke ve yenileme yatırımları da geçmiş döneme kıyasla büyük oranda arttı. 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar TL’lik yatırım yapılması söz konusu olacak. Bu yatırımlarla şebeke yenilenirken, müşteri memnuniyetinin de en üst düzeye çıkarılması planlanıyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin özel sektöre devrinden bu yana arıza ve kesinti sürelerinin azaldığı açıkça görülmekte. Bunların minimum seviyelere çekilmesi, kayıp kaçak oranlarının daha da azaltılması ana hedefimiz” değerlendirmesinde bulundu. Nihat Özdemir, CLK Enerji olarak 2011-2015 arasındaki dönemde 2,8 milyar liralık yatırıma imza attıklarını belirterek, “Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4,1 milyar liradır” dedi.

Kars’taki çağrı merkezinde 308 kişiye istihdam yaratıyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Özdemir, “Doğu’daki bir şehrimizden Batı’daki bölgelerimize hizmet vermenin bölgelerarası bütünleşme ve kaynaşmaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Rakamlara baktığımda buradaki çağrı merkezimizde istihdam edilen 308 kişinin 223’ünün kadınlardan oluştuğunu görüyorum. Bu kadınların işgücüne katılımı açısında oldukça sevindirici bir durum. Benzer bir tesisi önümüzdeki günlerde CLK Enerji çatısı altında olan Boğaziçi ve Çamlıbel EDAŞ için Tekirdağ’da hizmete alacağımızın haberini buradan duyurmak istiyorum. Ben tekrar bu tesisimizin ülkeye ve bölgeye hayırlı olmasını diliyor ve bu güzel günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. CLK Enerji, Kars çağrı merkezi yatırımı için 3 milyon TL yatırım yaptı.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtımını üstelenen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ile Antalya, Burdur ve Isparta’da faaliyet gösteren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AEDAŞ) Kars’taki yeni çağrı merkezlerinin devreye girmesi ile ortalama yüzde 80-85’lerde olan çağrı karşılama oranını yüzde 95 yüzde 100’lere çıkarması hedefleniyor.

Akdeniz bölgesinde İngilizce ve Almanca, Uludağ bölgesinde ise çok sayıda Suriyelinin de bulunmasının etkisiyle Arapça yanıt seçeneğinin de olduğu çağrı merkezinin devreye girmesi ile abone aramalarında ‘meşgule’ düşmeyecek. Abonelin tüm çağrıları mutlaka karşılanacak ve 45 saniye içinde tüketici bir müşteri temsilcisine ulaşmış olacak.

CLK Enerji bünyesinde yürütülen ve Entegre Bilişim Sistemleri sürecine dâhil olan çağrı merkezlerinde kısa dönemde hedef, bu noktaların her türlü dağıtım hizmetinin verildiği operasyonel merkezlere dönüştürülmesi. Bunun için Kars’ta çağrı merkezinin içinde bir bölüm ayrılarak ‘eğitim merkezi’ de oluşturuldu. Her bölgeden 10’ar kişilik eğitim uzmanın bulunacağı bu bölümlerde çağrı merkezi elemanları ‘müşteri hizmetleri temsilcisi eğitimi’ alacak. Nihai hedef; olağanüstü dönemlerde, afet, fırtına gibi doğal olaylarda, kriz zamanlarında bütün çağrı merkezlerini tek bir havuzda toplayarak abonelere hizmet vermesini sağlamak.

Tekirdağ ile birlikte istihdamın %30'u CLK'dan

Kars’taki açılışın ardından CLK Enerji’nin diğer iki şirketi İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ile Sivas, Tokat, Yozgat faaliyet gösteren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (ÇEDAŞ) Tekirdağ’daki çağrı merkezleri önümüzdeki günlerde hizmete girecek. İşe alımlarda kadınlara, şehit ve gazi yakınları ile engellilere öncelik tanınan Kars ve Tekirdağ’daki çağrı merkezlerinde toplam 616 kişiye iş imkânı doğmuş olacak. Türkiye genelinde iki ay içinde hizmete girecek 9 çağrı merkezinde yaklaşık 2 binin üzerindeki istihdam yaratacağı düşünüldüğünde bunun yüzde 30’luk bölümünü CLK Enerji şirketleri sağlayacak. CLK Enerji’nin bu yatırımlar sonrasında tüm çağrı merkezlerinde çalışan sayısı ise 800’ü aşacak.

Denizli, Adana ve Kars'ta açılan çağrı merkezlerinin ardından Tekirdağ, Rize, Trabzon, Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da çağrı merkezlerinin açılışları da gerçekleştirilecek. Açılışlar Kasım ayının ortasına kadar sürecek.