Elder

Yönetim Kurulu



YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Barış ERDENİZ

Fırat EDAŞ

Enerji sektöründe edindiği 14 yıllık tecrübesinin ardından, Mart 2024 tarihinden itibaren Elder Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Barış Erdeniz, 10 yıldır Kazancı Holding bünyesinde Aksa Grubunda çalışmaktadır. 

Barış Erdeniz 9 yıllık geçmiş ticaret deneyimi sonrasında 2014 yılı itibarı ile Aksa grubuna katılmıştır. Grubunun farklı alanlarda yürüttüğü faaliyetlerinin ardından, Ağustos 2017 tarihinde, Kazancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Bu tarihten itibaren Bilgi Teknolojileri Tedarik Zinciri Yönetimi İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim gibi stratejik ortak departmanların sorumluluğunu üstlenerek Kazancı Holding’in operasyonel mükemmellik ve dijitalleşme yatırımlarına liderlik etmiştir.

Ocak 2021 tarihinde mevcut görevlerinin yanı sıra Aksa Elektrik Grubunun İcra Kurulu Başkanlığına da atanarak görev ve sorumluluk alanını arttırmıştır. 

Tüm sorumluluklarına ek olarak son 2 yıldır da grubun Tarım ve Turizm alanındaki faaliyetlerini de yürütmektedir.


BAŞKAN YARDIMCISI

Memet ATALAY
Dicle EDAŞ

1970 yılında Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde MBA yaparak tamamladı. 1990 yılında PTT’de mühendis olarak işe başladı. 24 yıl çalıştığı Türk Telekom’da son olarak Operasyondan Sorumlu Başkan (COO) görevinde bulunmuş, Türkiye’nin haberleşme altyapısında yüzlerce projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Memet Atalay, 2015 yılı itibariyle Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.



BAŞKAN YARDIMCISI

Kıvanç ZAİMLER
AYEDAŞ

Kıvanç Zaimler, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Berlin Teknik Üniversitesi’ndeki eğitim hayatının ardından; 1992-2008 yılları arasında özel sektörde, farklı alanlarda çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunmuştur.

2008 yılında Enerjisa ’ya katılan Zaimler, doğal gaz ticareti ve sonrasında dağıtım ve perakende şirketlerindeki Genel Müdürlük görevlerinin ardından Enerjisa CEO’su olarak görev yapmış, 2018 yılında dönemin en büyük halka arzında aktif rol almıştır.

Zaimler, Temmuz 2018’den itibaren Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olarak; Enerjisa Enerji şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Üretim şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmektedir. Sabancı Holding’in enerji ve iklim teknolojileri alanındaki yurt dışındaki yatırımlarını gerçekleştirmek üzere Haziran 2022’de kurulan Sabancı İklim Teknolojileri ve ABD’de kurulan Sabancı Renewables’ın da Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Zaimler, enerji alanındaki görevlerinin yanı sıra, Sabancı Holding’in dijital odaklı global teknoloji şirketi SabancıDx’in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmış ve mevcutta Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmektedir.

Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol alan Zaimler, Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkan Yardımcılığı, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Yönetim Kurulu Üyeliği, SHURA Danışma Konseyi Üyeliği ve Elder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir.



SAYMAN ÜYE

Ali Murat KORKMAZ
GDZ EDAŞ

1960 yılında Ordu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Uzun yıllar enerji sektöründeki şirketlerde ortak ve yönetici olarak yer aldı. Gdz Elektrik Dağıtım AŞ, Adm Elektrik Dağıtım AŞ ve Rama Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.



ÜYE

Ahmet CENGİZ
Akdeniz EDAŞ

1983 yılı Rize doğumlu Ahmet Cengiz, Philadelphia Temple Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Kariyerine Cengiz Holding’te çeşitli pozisyonlarda görev alarak başlayan Cengiz, bünyesinde elektrik dağıtım şirketleri, enerji üretim santralleri, doğalgaz dağıtım şirketleri, mega yapılara elektrik altyapı kurulumu yapan şirketler bulunan Cengiz Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir.



ÜYE

Ahmet ÇALIK
Yeşilırmak EDAŞ

1958 yılında Malatya’da doğan Ahmet Çalık, 1981 yılında tekstil alanında ilk kişisel girişimlerini başlattı. Hâlihazırda enerji, inşaat, madencilik, tekstil ve finans olmak üzere 5 sektördeki sürdürülebilir yatırımlarıyla Türkiye ve uluslararası ekonomik pazarların önemli iş liderlerinden biri olan Ahmet Çalık, 1997 yılında tüm Grup şirketlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla Çalık Holding’i kurdu. 

Enerji sektörüne 1990’lı yılların ortalarında adım atan Ahmet Çalık, bugün Enerji Taahhüt (EPC), Enerji Üretim (IPP) ve Elektrik ve Doğal Gaz Dağıtım olmak üzere üç ana alanda Asya, Afrika, Balkanlar ve Orta Doğu’da faaliyet göstermekte olan Çalık Enerji’yi kurdu. 2010 yılında özelleştirme ihalesi kapsamında YEDAŞ’ı, 2013 yılında Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’ni (KEDS) ve ARAS EDAŞ’ı bünyesine dahil ederek elektrik dağıtım sektörüne güçlü bir giriş yapan Ahmet Çalık, bugün dağıtım ve perakende şirketleriyle 7 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti vermektedir.   

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda insan hayatına değer katan projeler gerçekleştirme ve istihdam oluşturma hedefiyle hareket eden ve topluma fayda sağlayan projelere odaklanan Ahmet Çalık, dünyanın çeşitli bölgelerinde süre gelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli iş birlikleriyle tanınmaktadır.



ÜYE 

Alişan ARIKAN
AKEDAŞ

1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Arıkan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü mezunudur. 1990 yılından bu yana Arsan Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Başkanlığı yapmaktadır. TOBB Genel Kurul Delegeliği, TOBB Tekstil Meclisi Başkan Vekilliği, TİM Genel Kurul Delegeliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği  görevlerini de sürdüren Arıkan, halen Kahramanmaraş Barosu'na kayıtlı avukattır.


 

ÜYE

Celal KOLOĞLU
Çamlıbel EDAŞ

1951, Elazığ doğumlu. 1975 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1977'de kurduğu Kolin İnşaat'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. 

1996 – 2018 yılları arasında sektörüyle ilgili sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerin yanı sıra 2010-2012 yıllarında da Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu’nda TİSK temsilcisi olarak görev aldı. 2005 – 2009 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 – 2018 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 

Yürütmekte olduğu görevler arasında; 1977 KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ Kurucu üyeliği, KOLİN AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2013 İNTES (Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2013 TİSK tarafından, MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016-2019 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2019 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 2019 Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Genel İdare Kurulu Üyeliği bulunan Celal Koloğlu’nun 2018 Ankara Sanayi Odası Meclis Başkanlığı bulunmaktadır.

Celal Koloğlu İngilizce biliyor, evli ve 2 çocuk babasıdır.



ÜYE

Cengiz ÇAKMAK
Vangölü EDAŞ

1975 yılında Almanya’da doğan Çakmak, ilk - orta ve lise tahsilini Amasya’da tamamladıktan sonra 2001 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur. 2004 yılında başlamış olduğu Elektrik Dağıtım sektörü kariyerine, Yeşilırmak ve Aras Elektrik Dağıtım Şirketlerinde Müşteri Teknik Hizmetleri, Finans ve Regülasyon alanlarında çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, 2023 yılı Mayıs ayı itibariyle Türkerler Holding iştiraki olan Vangölü EDAŞ’ta Genel Koordinatör olarak görevine devam etmektedir. Çalışma hayatına ilave olarak üç dönem Elder Denetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yapmıştır.



ÜYE

Ceyhan SALDANLI
ADM EDAŞ

1954 yılında Denizli’de doğdu. 1975 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Ceyhan Saldanlı, 1975-1980 yılları arasında kamu sektöründe çalıştı. 1980 yılında kurulan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ ve Tümaş Mermer AŞ'nin kurucu ortaklarından olan Saldanlı, 1991 yılında Aydem Perakende ve Dağıtım şirketleri ile enerji sektörüne adım attı.

Enerji sektöründeki bir diğer önemli adımı 1995 yılında Aydem Yenilenebilir Enerji’yi kurması oldu. Saldanlı, 2004-2012 yılları arasında Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Aydem Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Saldanlı, Elder Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmekte ve sektörle ilgili organizasyonlarda aktif olarak görev almaktadır.



ÜYE

Dr. Hidayet ATASOY
KCETAŞ

1962 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme, Westers Illionis University’de (ABD) ise Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. Doktorasını Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı. 1985 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe Uzmanı, 1986-1999 yılları arasında Başbakanlık Uzmanlığı ve Dış İlişkiler Başkanı, 1999 yılında KASKİ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür olarak görevini yürüttü. Aralık 2002 tarihinde İller Bankasına Genel Müdür olarak atandı. 2011 yılının sonunda emekli olduktan sonra bir süre kurduğu Yönetim Danışmanlığı Şirketi’ni işleten Atasoy, 2012-2015 yılları arasında KCETAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği”, 2015-2016 yılları arasında ise KEPSAŞ “Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği” görevlerinde bulundu. 2016 yılı Nisan ayı itibariyle yeniden KCETAŞ’ta “Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği” görevlerini üstlenen Atasoy, halen bu görevini sürdürmektedir.



ÜYE

İbrahim Sinan AK
Osmangazi EDAŞ

(1971 - Ankara) Sinan Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma yaşamına Evgin Yatırım Menkul Değerler’de yatırım uzmanı olarak başlamıştır. Ardından, ABD’deki Old Dominion University’de MBA yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında Vestel Komünikasyon’da Finans Şefi, 2002-2006 yılları arasında ise Vestel Beyaz Eşya’da Finans Müdürü olarak çalışan Ak, 2006 yılında Zorlu Enerji Grubu’na katılmıştır. 2012 yılına kadar Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Finans ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ak, Ocak 2012’de Genel Müdür olarak atanmıştır. Ak, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin de içinde yer aldığı Zorlu Enerji Grubu’nda Sektör Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ak aynı zamanda, Zorlu Enerji ile Wren House Infrastructure LP (WH) ortaklığıyla kurulan ve elektrikli araç şarj operatörü hizmetleri sunan Electrip Global Limited şirketinin CEO’sudur.

Sinan Ak; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-İsrail İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı, Enerji İş Konseyi, Türkiye - Rusya İş Konseyi, Türkiye - Yunanistan, Türkiye -Amerika ve Türkiye - İngiltere İş Konseyleri’nin de üyesidir. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Üyesi ve E Mobilite Operatörleri Derneği (E-MOD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Sn. Ak, Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), Türkiye Elektrik Sanayii Birliği (TESAB), Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu (GÜNDER), Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇATIDER), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (INTES), Jeotermal Enerji Derneği (JED), Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneği (DEK), UN Global Compact, Enerji Ticaret Derneği ve TOBB Enerji Meclisi ve TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu üyelikleri ile sektörel çalışmaları yakından takip etmekte, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) çalışmalarında da aktif olarak yer almaktadır.




ÜYE

İsmail Serdar DÖNMEZ
Trakya EDAŞ

İsmail Serdar Dönmez, 1982 yılında İskenderun, Hatay’da doğmuştur. İzmir Atatürk Lisesi ve Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılında IC İçtaş Enerji’de Ticari Analist olarak iş hayatına başlamıştır. İş Geliştirme, enerji ticareti, portföy yönetimi, regülasyon konularında şirketin çeşitli pozisyonlarında görev almıştır. Dünya Enerji Konseyi, Enerji Ticareti Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Elektrik Üreticileri Derneği gibi enerji sektöründe çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Son olarak IC grup şirketleri bünyesinde “Enerji Grubu Başkanı” olarak görevini sürdürmektedir. Enerji grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu üyelikleri bulunmaktadır.



ÜYE

Murat PINAR
Toroslar EDAŞ

Murat Pınar Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve MBA diplomasını London School of Commerce & University of Wales’ten almıştır. 

Profesyonel kariyerine 1998 yılında Siemens’te başlamış olan Pınar, 2005’ten 2010 yılına kadar Nokia NSN’de 13 farklı ülkede sorumlu Saha Operasyon Müdürlüğü ve Telekomünikasyon, Fiber Optik, Altyapı, İnşaat ve Entegrasyon süreçlerinde program yöneticiliği görevlerini üstlenmiştir. Murat Pınar, 2010 yılında Enerjisa bünyesine dahil olmuş ve 2015 yılına kadar 14 il 9 milyon müşteri ve 21 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti veren Enerjisa dağıtım bölgeleri Başkent, AYEDAŞ ve Toroslar organizasyonlarında çeşitli üst yönetici rollerinde bulunmuştur. Özellikle operasyonel mükemmellik çalışmalarının yürütülmesi, iş modellerinin olgunlaştırılması, sektör dinamiklerinin gelişiminde rol alınması ve yatırım programlarının oluşturulması sorumluluklarını üstlenerek Enerjisa dağıtım şirketlerinin entegrasyon, büyüme ve ilerlemesi süreçlerine büyük katkısı olmuştur. 

Pınar, 2015 yılında Enerjisa dağıtım şirketleri Genel Müdürü, 2016 yılında ise Enerjisa Enerji Dağıtım İş Birimi Başkanı olarak atanmıştır. 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren Enerjisa Enerji CEO’su olarak görevine devam etmektedir. Elder Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Pınar, ayrıca Emobilite Operatörleri Derneği Başkanlığı ve EUROGIA Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.



ÜYE

Ömer Faruk GÜLTEKİN
Başkent EDAŞ

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Ömer Faruk Gültekin, 1982’de Sümerbank’ta Enerji Mühendisi olarak başladığı kariyerine 1985 yılında TEK’te Başmühendis olarak devam etti. Gültekin, 1993-2005 yılları arasında TEDAŞ’ta Şube Müdürü, İl Müessese Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Müşaviri ve Genel Müdür Yardımcısı görevleriyle TEDAŞ’a bağlı Başkent Elektrik’in 2005-2009 yılları arasındaki Genel Müdürlüğünü yürüttü. Kamudaki çalışmalarının ardından, 2010 yılında Enerjisa Dağıtım Şirketleri İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı, 2016 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinde bulunan Gültekin, halen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.



ÜYE

Sinan ÖKTEM

Uludağ EDAŞ

Sinan Öktem, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisi olarak tamamladıktan sonra Amerika’da bulunan Texas A&M University, Mays Business School- İşletme alanında yüksek lisans yapmıştır.Kariyeri boyunca enerji, kimya ve bankacılık sektörlerinde uzun yıllar üst düzey poziyonlarda görev aldıktan sonra Eylül 2023 itibarıyla Uludağ Enerji’de CEO (Chief Executive Officer) görevini yürütmeye başlamıştır.



ÜYE

Şaban Cemil KAZANCI
Çoruh EDAŞ

Cemil Kazancı, çalışma hayatına aile şirketlerinde başlamıştır. İlk olarak jeneratör üretim ve satış alanında yöneticilik görevlerinde bulunan Kazancı, daha sonra Grubun enerji alanındaki faaliyetlerini büyütmek ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla, 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji’nin kuruluşunda aktif rol almıştır. Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO, Grup şirketlerinde ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.



ÜYE

Utku GURUŞÇU
Boğaziçi EDAŞ

1985 İzmir doğumlu Utku Guruşçu, Bilgisayar Mühendisliği lisansının ardından Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen işletme alanında doktora eğitimine devam eden Guruşçu, kariyerine 2010 yılında Deloitte’ta Danışman olarak başlamıştır. 

2013 yılında CK Enerji Grubu’na katılan Utku Guruşçu, hali hazırda Genel Koordinatör olarak görevine devam etmektedir.



ÜYE

Ümit KİLER
Aras EDAŞ

1970 yılında Bitlis’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te tamamladıktan sonra, liseyi İstanbul’da bitirdi. Daha sonra ise İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu.

Ümit Kiler, Kiler Ailesinin ilk ticari girişimi olan gıda perakende sektöründeki şirketlerinin kuruluşundan itibaren aktif rol almıştır. Kiler`in perakende sektöründe çeşitli ortaklıklar yaptıktan sonra, 1994 yılında kurduğu Kiler Alışveriş Hizmetleri ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, şirketin büyümesi ve Türkiye`nin en büyük gıda perakende şirketlerinden biri haline gelmesine öncülük etmiştir. Kiler Alışveriş, 2011 yılında 32 ile yayılmış 170 mağazası ile Türkiye`nin halka açılan ilk yerli sermayeli gıda perakende şirketi olarak halka arzını gerçekleştirmiş, şirket sonrasında daha da büyüyerek, 2015 yılındaki CarrefourSA AŞ'ye devri öncesinde, 200 mağazası,5 binden fazla çalışanı ve 1 Milyar TL`yi aşan yıllık cirosu ile sektörünün önemli bir oyuncusu haline gelmiştir. Ümit Kiler, aynı zamanda, Kiler grubunun yer aldığı ve büyüdüğü diğer sektörler olan, inşaat, gayrimenkul geliştirme, turizm ve taşımacılık ve şeker üretimi alanlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş ve halen bu şirketlerin hemen hepsinde yönetim kurulu üyeliği görevlerine devam etmektedir. MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı, TOBB, BETAV, BİGİAD ve Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi olan Ümit Kiler evli ve dört çocuk babasıdır.


ÜYE

Ümit Nuri YILDIZ
Meram EDAŞ

1966 yılında Erzurum’da doğan Ümit Nuri Yıldız, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirmiş, University of Illinois’den yüksek lisans derecesini almıştır. 1987 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yıldız, 1997 yılına kadar Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak çalışmıştır.1997 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. 1998 yılında bu görevden istifa ederek, Alarko Şirketler Topluluğu’na katılmıştır. 1998-2018 yılları arasında Mali Analiz, Sistem ve Yönlendirme Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. 2018 yılında Alarko Holding AŞ Genel Müdürü olarak atanan Ümit Nuri Yıldız, 2020 yılında Alarko Holding AŞ Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2021 yılında Alarko Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Yıldız, Alarko Şirketler Topluluğu bünyesindeki çeşitli şirketlerde ise Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Ümit Nuri Yıldız İngilizce bilmektedir.



ÜYE

Yunus Emre TORUN
Sakarya EDAŞ

1980 yılında İstanbul’da doğan Yunus Emre Torun, yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde yapmıştır. Torunlar Gıda şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi ve pazarlama ve satış faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yunus Emre Torun, halen Başkent Doğal Gaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım AŞ'de İcra Kurulu Başkanı, AKCEZ Enerji Yatırımları San. ve Tic. AŞ ve Sepaş Enerji şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Torun, evli ve 2 çocuk babasıdır.