ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, 9'uncu Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda Konuştu

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, 9'uncu Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda "Enerji dönüşümünde eğillimler: Uluslararası gelişmeler ve Türkiye" başlıklı çalıştayda konuşmacı olarak yer aldı. ​Güç şebekelerinin geleceğin taleplerine nasıl uyumlu hale getirilebileceği konusunun masaya yatırıldığı çalıştay, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, konuşmasında Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi (TAŞ 2023) hakkında bilgi verdi. TAŞ 2023, akıllı şebeke kavramının kapsamının ve uygulanacak teknolojinin ortaya konulması ve bu kapsamda bir yol haritası hazırlanması amacıyla 9 elektrik dağıtım şirketinin geliştirdiği bir projedir.

EPDK Başkanlığında ve ELDER’in koordinasyonluğunda yürütülen proje, Akdeniz EDAŞ, Uludağ EDAŞ, Boğaziçi EDAŞ, Çamlıbel EDAŞ, Başkent EDAŞ, Toroslar EDAŞ, AYEDAŞ, ADM EDAŞ ve GDZ EDAŞ tarafından geliştiriliyor. Projenin 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor.