Enerjisa Rize’de, Elektrik Dağıtım Faaliyeti Gösterdiği 14 İlde 20 Milyon Kişiye Hizmet Edecek Yeni Çağrı Merkezini Açtı

Adana’dan sonra Rize’de hizmete açılan yeni çağrı merkezi ile Enerjisa, müşterilerine çok daha hızlı hizmet sağlayarak, müşteri memnuniyetini artıracak. 14 ilde 20 milyon kişiye hizmet sağlayacak yeni çağrı merkezi, 275 kişilik ek istihdam sağlayacak.

Çağrı merkezinin açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Dr. Reşat Kasap, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar ve enerji bürokrasisinin üst düzey yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

Albayrak: “Yüksek bir standart düzeyi belirledik”
Çağrı merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada Bakan Albayrak, Rize'nin baba ocağı olmasından dolayı farklı bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu yıl Mayıs ayında enerji piyasalarının, elektrik dağıtım sektörü içerisinde hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyeti çıtasını bir üst noktaya taşımak adına önemli kararlar aldığını hatırlatan Bakan Albayrak, şöyle konuştu:

"Bunun önemli adımlarından bir tanesi de çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin, elektrik kullanan vatandaşlarımızın hizmet kalitesine duydukları ihtiyacın karşılanması noktasında yüksek bir standart düzeyi belirledik. Bunlardan bir tanesi bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz çağrı merkezleri. Bu Rize özelinde de ayrı bir anlam ifade ediyor. Toplam 275 tane şehrimizin insanına önemli düzeyde istihdam oluşturması itibariyle de ekonomi açısından da önemli bir gün bugün."

“Önemli adımlar atmaya devam edeceğiz”
Bakan Albayrak, Türkiye'nin enerji piyasalarının kritik ve önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, "Türkiye enerji piyasaları, elektrik piyasaları önümüzdeki dönemde artık tam büyümeye bağlı olarak, ülkemizin ekonomisinin büyümesine bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını, gerekli yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edecek. İletim hattı altyapısının iyileştirilmesinden teknik düzeyde istihdam sayısının artırılmasına kadar, şikayetlere müdahale süreleri Avrupa Birliği standartlarının bile ötesinde mükemmellik kalite ödülü standartlarına çekilmesine kadar birçok önemli adım atacağız. Yaklaşık bir yıl olacak ama önümüzdeki 2020'ye kadarki 5 yıllık tarife döneminde tüm bu çerçevede inşallah."

Eksiklerin farkında olduklarını dile getiren Bakan Albayrak, "Vatandaşlarımız müsterih olsun; ben Enerji Bakanı olarak her gün işin üstündeyim. Şunu bileceğiz; bu günümüz dünümüze denk olmayacak. Bugün dünden iyi, yarın da bugünden daha iyi olacak. Müşteri memnuniyeti ve kalitesi açısından da altyapı yatırımları noktasında da milletimize sunulan hizmetin yukarıya taşınması noktasında da” dedi.

“Enerjide kazan-kazan modeli”
Bakan Albayrak, enerji sektöründe kazan kazan modeli öngördüklerini kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Hem vatandaşımız bu kalitenin artmasına dayalı mutlu olacak, kazanacak, hem firmalarımız bu kurumsallaşma, altyapı iyileştirilmesi, şirketin marka değerlerinin yükselmesine dayalı olarak, firma değerleri artacağı için uluslararası anlamda değer kazanacak, hem de biz devlet olarak sizlerden aldığımız yetkiyi size hizmet olarak döndürme noktasında da görevimizi yerine getirmiş olma noktasında kazanmış olacağız inşallah."

Zaimler: “Enerjini Koru”
Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler açılışla ilgili: “Türkiye’de 21 ilde faaliyet gösteriyoruz, Rize ile bu sayıyı 22’ye çıkardık. İşimiz odağı çalışanıyla, müşterisiyle ve tüm oyuncuları ile “İnsan”. Amacımız ülkemize, insanımıza değer katmak ve müşterilerimize kusursuz Enerjisa deneyimi sağlamak. Bu kapsamda sadece çağrı merkezlerimiz ile değil, müşteri hizmet birimlerimiz, internet ve mobil gibi dijital uygulamalarımız ile müşterilerimizin bize ulaşacağı kanalları genişletmek. Bugün itibariyle başlattığımız yeni bir kampanyamız var. Türkiye’nin en önemli konularından biri olan enerji tasarrufu konusunda farkındalık sağlamak için “Enerjini Koru” hareketini başlatıyoruz. Amacımız hem ülkemizin kaynaklarını doğru kullanma konusunda bir bilinç yaratmak, hem de hane halkının bütçesine tasarruf ile katkı sağlamak. Çünkü Türkiye varsa biz de varız” dedi.