Elder

Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz Üstlendi

Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz Üstlendi

Türkiye genelinde faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin çatı örgütü Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Elder’in, 10. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılım ile 26 Mart 2024 günü Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrasında toplanan yeni yönetim kurulu kendi arasında görev bölümü yaptı. Alınan karar doğrultusunda, üç yıldır Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Kıvanç Zaimler görevini Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanı Barış Erdeniz’e devretti. Erdeniz, 2024-2026 yılları arasında Elder Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Yeni dönemde Yönetim Kurul Başkan Yardımcılığı görevlerini ise Kıvanç Zaimler ve Memet Atalay üstlenecek.

Açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ile Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler’in yaptığı genel kurulda, kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcı da hazır bulundu.

Elder Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Barış Erdeniz kendisini bu göreve layık gören yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletirken; “Elder’in üyelerinin her biri ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında hayati rol oynayan elektrik dağıtımını, artan bir performansla sürdürmeye devam edecektir. Yeni tarife uygulama döneminin hazırlıklarının da tamamlanacağı önümüzdeki 3 yıllık dönemde Elder Yönetim Kurulu olarak “tüm paydaşlara değer yaratmak” ilkesini rehber edinerek çalışacağız. Bu temel ilke kapsamında, kesintisiz ve kaliteli enerji arzını üstün müşteri memnuniyetiyle bir araya getirerek elektrik dağıtımı hizmetini katma değerini artırarak sürdüreceğiz. Elektrik dağıtım sektöründe yeşil ve dijital dönüşümü eşanlı olarak ele alıp, ikiz dönüşüm yaklaşımıyla dönüşümün altyapısını oluşturacağız. Sektörümüzün ekonomik ve mali sürdürülebilirliğini güvence altına almayı öncelikli gündemimiz olarak şekillendireceğiz. Bunu yaparken kurumsal kapasitemizi güçlendirecek ve pozitif gündemli bir iletişim stratejisini hayata geçireceğiz” diye konuştu.


BARIŞ ERDENİZ KİMDİR?

2021-2023 yılları arasında Elder’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Barış Erdeniz, 13 yıllık enerji sektörü tecrübesinin ardından 2014’te yönetim danışmanı olarak Kazancı Holding’e katıldı. Organizasyonel gelişim, operasyonel verimlilik ve dijital dönüşüm alanında Kazancı Holding’in iş süreçlerine katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza atan Barış Erdeniz, Ağustos 2017 tarihi itibariyle Kazancı Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2017 yılından bu yana Kazancı Holding’in insan kaynakları, bilgi teknolojileri ve tedarik zinciri gibi ortak departmanları aracılığıyla operasyonel mükemmellik ve dijitalleşme yatırımlarına liderlik eden Erdeniz, Ocak 2020’den itibaren hala devam eden Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmeye başladı. Erdeniz aynı zamanda Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aksa Tarım ve Turizm İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.