Elder

Elder’de Genel Sekreterlik Görevini Fakir Hüseyin Erdoğan Üstlendi

Elder’de Genel Sekreterlik Görevini Fakir Hüseyin Erdoğan Üstlendi

Türkiye’nin her noktasında vatandaşlara hizmet sağlayan, kesintisiz, kaliteli ve düşük maliyetli elektrik hizmeti sunmak için samimiyetle çalışan elektrik dağıtım sektörünün çatı kuruluşu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nde (Elder) Genel Sekreterlik görevine, sektörde 25 yıllık tecrübeye sahip olan Fakir Hüseyin Erdoğan getirildi.

Konuyla ilgili olarak Elder’den yapılan açıklamada, “Derneğimizin genel sekreterlik görevini, kamuda bu alanda uzun yıllar çalışmış ve emekliye ayrılmış sektörümüzün tecrübeli ismi Fakir Hüseyin Erdoğan’ın üstlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Elder olarak tüketicilerin tümüne fayda sağlayacak, elektrik piyasalarının gelişimine destek sunacak araştırmaları ve projeleri üretmek, elektrik dağıtım faaliyetlerinde katma değeri artırmak, hizmet kalitesini yükseltmek ve ekonomik faydayı büyütmek her zaman en büyük hedefimiz. Bu hedefler doğrultusunda Erdoğan’ın Derneğimize büyük katkı sunacağına, hep birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. 2021-2024 yılları arasında Elder Genel Sekreterliğini yürüten Mustafa Özge Özden’e de bugüne kadar derneğimize kattığı değer ve sunduğu vizyon için teşekkürlerimizi sunuyor, Dünya Bankası Türkiye’deki yeni görevinde başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

Elder’in yeni Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan; Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünden mezunu olduktan sonra Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. Çalışma hayatına 1992 yılında adım atan Erdoğan, enerji sektöründe Türkiye Elektrik Üretim İletim AŞ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde görev yaptı. 2002-2024 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK), elektrik piyasasın izlenmesi, mevzuat geliştirilmesi, sektörel analizler ve dış ilişkilerin koordinasyonu alanlarında çalışmalarda bulunan Erdoğan 2024 yılında EPDK’dan emekliliğe ayrıldı. Fakir Hüseyin Erdoğan enerji düzenlemesi alanında uluslararası en önemli etkinlik olan ve 2015 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nun teknik sekreteri olarak görev yaptı.  İngilizce bilen Erdoğan evli ve iki çocuk babası.